Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sol Computer lanceert tablet met beter leesbaar display in zonlicht

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2011, 12:12 CategorieHardware

We hebben al een aantal keer gezien en gelezen hoe het Pixel Qi display werkt, met name wanneer je buitenshuis te maken hebt met zonlicht dat de tablet-ervaring oncomfortabel maakt. Tot op heden waren de Pixel Qi displays nauwelijks in tablets terug te vinden maar een bedrijf uit San Diego, genaamd Sol Computer, heeft nu de eerste Windows 7 tablet met een Pixel Qi display gelanceerd. Enig nadeel is dat de prijs nogal aan de hoge kant is.

Het unieke aan de Pixel Qi displays is dat ze gebruikt kunnen worden als normaal LCD display en als geoptimaliseerd display voor sterk verlichte omgevingen. Wanneer je binnenshuis een film kijkt wordt de achtergrondverlichting geactiveerd en krijg je in principe een normaal LCD display, maar wanneer je in zonlicht staat of in een sterk verlichte kamer dan wordt de achtergrondverlichting uitgeschakeld waardoor de leesbaarheid van het scherm omhoog gaat.

In deze modus gaat het contrast drastisch omlaag maar gaat de gebruiksduur van de batterij weer omhoog. Sol Computer heeft een Windows 7 netbook en een Windows 7 tablet gelanceerd, waarvan de laatstgenoemde in onderstaande video gedemonstreerd wordt.

De prijs voor producten met het Pixel Qi display ligt nog hoog omdat de fabrikant momenteel nog kleine orders ontvangt en dus kleine hoeveelheden produceert. De tablet is dan ook de koop voor een bedrag van 1.100 dollar.

Hiervoor krijg je onder meer een 10.1 inch display met een resolutie van 1.024 bij 576 pixels, een Intel Atom processor, 1GB aan RAM, 2 USB poorten, Wifi en een 1.3 megapixel camera. De specificaties zijn dus niet heel bijzonder, maar een scherm als dit kun je bij de concurrentie nog niet krijgen. Alleen de Notion Ink Adam tablet, welke al geruime tijd te koop is, beschikt over een eerdere versie van het Pixel Qi display waar de meningen over verdeeld waren.

Bron: Liliputing

 • Delen:

Reacties

 1. Bart
  16 september, 2011 om 10:53

  Weet dat er al een tijdje een Android tablet op de markt is met PixelQi display, nl. de Notion Ink Adam http://www.notionink.in

  • Martijn
   16 september, 2011 om 11:10

   Daar heb je helemaal gelijk in, al was dit een ander type display van de fabrikant. Maar, heb het aangepast. Thanks voor de tip.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.