Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Symantec lanceert Norton Tablet Security voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2011, 16:18 CategorieAccessoires

Net als computers zich moeten beschermen tegen aanvallen en virussen van buitenaf worden tablets en smartphones ook een steeds aantrekkelijker doelwit en moeten ze beschermd worden. Symantec had al een anti-virus product op de markt voor Android smartphones in de vorm van Norton Mobile Security, maar daar komt nu Norton Tablet Security bij voor Android tablets welke de apparaten moet beschermen tegen phishing, malware en diefstal.

Norton Tablet Security moet tablets met het Android 2.2 besturingssysteem of hoger beschermen met nagenoeg dezelfde middelen als Norton Mobile Security. Het verschil zit hem in de interface optimalisatie voor de grotere schermformaten van tablets. Net als andere Norton producten maakt de tablet software gebruik van Symantec’s Safe Web technologie om fraudulente en mogelijk gevaarlijke websites te blokkeren. Ook applicaties worden gescand aangezien deze tegenwoordig door hackers gebruikt worden om je tablet of smartphone binnen te dringen.

Zo kunnen hackers een applicatie downloaden, uit elkaar halen, de malware toevoegen, en weer uploaden naar de Android Market. Op deze manier heeft de gebruiker niet altijd in de gaten dat het om een corrupte versie van een applicatie gaat waardoor hackers simpel toegang krijgen tot de functies van je tablet of je contacten.

Naast deze software heeft Symantec ook Norton Anti-Theft gelanceerd waarmee je gestolen PC’s, tablets of smartphones terug kunt vinden. Wanneer je toestel gestolen is kun je een simpel SMS bericht versturen om het toestel te op slot te zetten. Ook kun je met een speciale techniek de webcam op afstand aanzetten om te zien waar je toestel zich bevindt.

Norton Tablet Security wordt in het voorjaar van 2012 verwacht voor een prijs van 39,99 euro. Hoewel er volgens Symantec ook op iOS veel bedreigingen te vinden zijn in de vorm van malware en phishing heeft het bedrijf momenteel geen plannen de producten ook geschikt te maken voor apparaten als de iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.