Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet overzicht IFA 2011

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2011, 13:55 CategorieAndroid

De grootste consumentenelektronica beurs van Europa, de IFA in Berlijn, is weer voorbij. Er is op het gebied van tablets heel wat nieuws gepresenteerd dus is het tijd voor een samenvatting en een overzicht. Wat kunnen we de komende weken en maanden verwachten en krijgt de iPad nu echt concurrentie? Er zijn in ieder geval een aantal tablets gepresenteerd die zeker hoge ogen kunnen gaan gooien.

Zo presenteerde Sony haar eerste tablets in de vorm van de Tablet P en Tablet S. Deze modellen zijn qua design zeker uniek te noemen en moeten ieder hun eigen doelgroep aan gaan trekken. Zo wordt de Tablet S in de markt gezet als middelpunt van je thuisnetwerk en home cinema systeem terwijl de Tablet P, met twee 5.5 inch displays vooral gericht is op gaming en mobiliteit. De Tablet S verschijn binnenkort op de Nederlandse markt en is inmiddels al te bestellen. De Tablet P moet eind dit jaar of begin 2012 verschijnen. Bekijk hier de eerste reviews van de Sony Tablet S.

Samsung pakt ook uit met twee unieke producten op het gebied van tablets. Zo werd de langverwachte opvolger van de originele 7 inch Galaxy Tab gepresenteerd, alleen werd deze al snel weer van de beursvloer verwijderd door toedoen van Apple. De Galaxy Tab 7.7 beschikt over een Super AMOLED Plus display met een hoge resolutie en een hoog contrast. Ook is de tablet zeer dun en mobiel. Bekijk hier de eerste hands-on video’s van de Galaxy Tab 7.7. Nog kleiner, en wellicht te klein om de naam ‘tablet’ te dragen, is de Galaxy Note. Deze smartphone/tablet beschikt over een 5.3 inch AMOLED display en moet net tussen de smartphone en tablet markt vallen. 

Toshiba lanceerde onlangs in Nederland haar nieuwe AT100 tablet nog, maar blijkbaar wordt hier niet veel meer van verwacht. De fabrikant heeft namelijk tijdens de IFA een nieuwe, ultradunne tablet gepresenteerd die de directe concurrentie aan moet gaan met de Samsung Galaxy Tab 10.1. De 10.1 inch AT200 is dunner dan de Galaxy Tab en beschikt over meer aansluitingsmogelijkheden. De AT200 wordt begin 2012 pas verwacht.

Een presentatie waar we stiekem wel naar uitkeken was die van Medion, een merk wat we vooral kennen van producten die bij de Aldi te koop zijn. Medion heeft voor de IFA beurs wat teasers de deur uitgedaan om ons lekker te maken voor een mogelijke tablet, welke dan ook gepresenteerd werd. De Medion LifeTab is helaas niet zo budget als we gehoopt hadden. De prijs zal tussen de 350 en 400 euro liggen en hiervoor krijg je wel de nieuwste versie van Android Honeycomb en wat interessante features. Waarschijnlijk zal de LifeTab ook bij de Aldi in combinatie met een Aldi data-abonnement aangeboden gaan worden.

Wat kleinere merken die tijdens de IFA 2011 tablets gepresenteerd hebben zijn ViewSonic (drie tablets), Lenovo en Archos (twee tablets). Ook Vodafone heeft twee budget tablets gepresenteerd die waarschijnlijk ook richting Nederland komen.

Mocht je meer willen lezen over al het 3D nieuws tijdens IFA 2011 kun je hier terecht. Voor al het home cinema nieuws tijdens IFA 2011 kun je dit artikel lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.