Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba komt met 7 inch Thrive (AT100) tablet

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2011, 11:05 CategorieAndroid

De markt voor 7 inch tabets wordt steeds voller met de introductie van onder andere de Acer Iconia Tab A100, de Samsung Galaxy Tab 7.7 en de ViewSonic ViewPad 7x. Ook Toshiba ziet kansen met 7 inch modellen en heeft vandaag dan ook een 7 inch versie van haar Thrive tablet (in Europa bekend als de AT100) aangekondigd. De Thrive 7″ moet in december in Amerika te koop zijn.

De 7 inch tablet heeft een display met een resolutie die hetzelfde is als dat van de 10.1 inch versie – 1.280 bij 800 pixels – waardoor de pixel dichtheid hoger is en graphics dus scherper weergegeven worden. Verder krijg je Android 3.2 Honeycomb als besturingssysteem, een Tegra 2 dual-core processor, 1GB aan RAM geheugen, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, Wifi, Bluetooth, GPS, en diverse aansluitingen waaronder micro-HDMI, Mini-USB en een microSD card reader. Je krijgt de keuze uit een 16GB en een 32GB variant.

Waar je dus op inlevert ten opzichte van de AT100 is de aanwezigheid van volwaardige HDMI en USB poorten. Het design van de 7 inch tablet leent zich vanzelfsprekend alleen voor de micro en mini aansluitingen. Bij de Thrive 7″ worden een aantal games geleverd, waaronder Need For Speed: Shift racing game from EA, en Pinball HD. Daarnaast heb je keuze uit verschillende accessoires als een docking station met audio uitgang, een case met standaard, een Bluetooth keyboard en een moderne hoes.

De prijs zal iets onder de 400 dollar liggen en ergens in december moet de Toshiba Thrive 7″ op de Amerikaanse markt verschijnen.

Vorige maand introduceerde Toshiba haar AT100 tablet in Nederland maar presenteerde kort daarna al een opvolger in de vorm van de slankere en snellere AT200. De AT100 zal dan ook weinig aandacht van consumenten krijgen. Wellicht dat een 7 inch model wat meer kans maakt, maar het is onduidelijk of de 7 inch versie ook in Europa gelanceerd zal worden.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.