Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba presenteert ultradunne AT200 tablet

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2011, 16:53 CategorieAndroid

Het is niet de Excite, althans niet in Europa, maar wel de Toshiba AT200. Vandaag heeft Toshiba tijdens de persconferentie op de IFA 2011 beurs haar nieuwe ultradunne tablet onthuld die daadwerkelijk de concurrentie aan moet kunnen gaan met de dunne Samsung Galaxy Tab 10.1. De 10.1 inch AT200 is maar 7.7mm dik, wat net 1mm minder dik is dan het topmodel van Samsung.

Verder is de AT200 uitgerust met een 10.1 inch LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, Android 3.2 Honeycomb als besturingssysteem en wordt verrassend genoeg aangedreven door een Texas Instruments 1.2GHz dual-core processor. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera met LED flitser en aan de voorzijde moet je het doen met 2 megapixels voor videogesprekken. Verder heb je de beschikking over Wifi, Bluetooth, een microSD card reader, 1GB aan RAM geheugen, een microUSB aansluiting en een miniHDMI poort.

De AT200 weegt 558 gram en moet volgens Toshiba bij intensief gebruik meer dan 8 uur meegaan op een volle batterij. Het is onduidelijk hoeveel opslaggeheugen de tablet bevat, maar waarschijnlijk zullen er 16GB, 32GB en 64GB varianten gelanceerd worden.

De AT200 wordt in het vierde kwartaal van dit jaar in Europa verwacht, wat toch behoorlijk snel is aangezien de AT100 nog maar net een paar dagen oud is in Europa. De meesten onder ons zullen de AT100 dan ook laten voor wat hij is en rustig wachten op de AT200.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.