Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vervolg rechtszaak Samsung vs Apple; verbod iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2011, 17:54 CategorieApple

Vorige week werd bekend dat Samsung Apple in Nederland voor de rechter daagde om 3G patenten waar Apple niet voor betaald zou hebben. De gepatenteerde technieken worden gebruikt in de iPhone en iPad 3G modellen. Samsung wil dan ook dat deze van de markt gehaald zouden worden. Inmiddels hebben beide fabrikanten vandaag hun belangrijkste argumenten en opmerkingen uitgesproken tegenover de rechtbank.

Een echte conclusie is er vandaag nog niet uitgekomen, maar wel heeft Apple aangegeven mee te willen denken voor het alsnog afsluiten van een licentie. Het enige discussiepunt zou de hoogte van het licentiebedrag nog zijn. Beide fabrikanten waren blijkbaar al een tijd in gesprek over het afsluiten van deze licenties maar volgens Apple heeft Samsung het laten vastlopen door dit kortgeding. Samsung stelt op haar beurt weer dat Apple schuldig is aan het vastlopen van de gesprekken door het eerste aanbod af te wijzen en rechtszaken te beginnen om de Galaxy producten te verbieden.

Beide fabrikanten zijn bereid verder met elkaar in gesprek te gaan alleen is Samsung absoluut niet blij met de houding van Apple. Apple vindt het licentiebedrag te hoog maar wil dus wel meedenken. Aan de andere kant vindt Samsung weer dat Apple veel te laat is aangezien er al meerdere producten op de markt gebracht zijn die de patenten schenden. Ook vindt Apple de gepatenteerde techniek niet essentieel genoeg om daar vol voor te betalen. Als de techniek als essentieel beoordeeld wordt dan krijgt Samsung volgens Apple een machtspositie aangezien niemand er dan meer omheen kan. Vanzelfsprekend denkt Samsung daar weer anders over. De wensen en eisen van beide bedrijven liggen dus nog ver uit elkaar en het getouwtrek zal nog wel even voortduren.

Op 14 oktober zal de rechter bepalen of de door Samsung aangespannen rechtszaak doorgezet zal worden en er dus de mogelijkheid is om Apple producten te verbieden op grond van het schenden van de 3G patenten. Wanneer de rechter bepaalt dat een verbod de oplossing niet is zullen beide bedrijven gezamenlijk weer in gesprek moeten voor het afsluiten van een licentieovereenkomst.

Dit is in het kort wat er vandaag besproken is door beide partijen. Er is natuurlijk meer in detail besproken, waarvoor je artikelen van onder andere Nu.nl en Fosspatents kunt lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.