Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: iPad 2 met iOS 5 vs Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2011, 10:55 CategorieApple

Microsoft heeft eerder deze week de eerste versies van haar nieuwe Windows 8 besturingssysteem onthuld tijdens de BUILD conferentie voor ontwikkelaars. De eerste ervaringen waren aardig positief en ook de analisten kwamen al tot de voorspelling dat Microsoft 15 procent marktaandeel in de tablet markt zal hebben in 2014. Een van de twee belangrijkste concurrenten voor Windows 8 zal iOS zijn. Tijd dus om iOS 5 op de iPad 2 eens te vergelijken met de eerste Windows 8 tablet van Samsung.

Ook iOS 5 is overigens nog niet op de markt. Dit betreft een beta versie met een hoop verbeteringen ten opzichte van iOS 4.x. Winrumors heeft een video gemaakt met een uitvoerige vergelijking tussen beide besturingssystemen. In video wordt onder meer gekeken naar de icons, de browsers, de keyboards, de zoekfuncties en de instellingsmogelijkheden. Features als Mail, Agenda en de App Store konden nog niet vergeleken worden aangezien de huidige Windows 8 beta versie hier nog niet over beschikt.

Uit de video blijkt dat Winrumors in ieder geval Windows 8 al verkiest boven iOS 5, maar iOS 5 heeft één groot voordeel; deze update verschijnt namelijk volgende maand al voor consumenten. Windows 8 kunnen we waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2012 verwachten.

 • Delen:

Reacties

 1. losleos
  28 september, 2011 om 10:17

  Waaruit in de video dat Winrumors Windows 8 verkiest boven IOS. Ik zie hem in iedergeval meer stuntelen met Windows 8 (tot en met een ‘oeps’ toe). Beide ossen zijn beta’s maar IOS loopt zoveel soepeler.
  De tiles in windows 8 zijn wel aardig, maar eigenlijk zijn het widgets die er niet uit zien. Alhoewel ik graag widgets in IOS zou zien, maar dan meer zoals het in OSX is (en in android, trouwens)

  • Martijn
   28 september, 2011 om 10:24

   Klopt, maar de ‘soepelheid’ van het systeem is minder bij Windows 8 doordat het echte pas de eerste versie is die naar buiten wordt gebracht. Hij laat toch wel merken dat Windows 8 qua functies en mogelijkheden meer biedt.

   • losleos
    28 september, 2011 om 10:57

    Zoveel staat er niet in die video hoor. Windows heeft tiles. Verder heeft de browser van windows een full screen mode, zitten de settings van windows verspreid over meerdere plaatsen en moet je in windows bij het zoeken eerst aangeven waarnaar (of waarin) je wilt zoeken. Het toetsenbord van IOS werkt iets beter en je hebt in IOS voor een aantal dingen minder handelingen nodig om het voor elkaar te krijgen.

    Het knapste vind ik nog wel dat ie daar een video van 10 minuten mee heeft kunnen vullen. Echt, zoveel heeft hij niet laten zien.

    Het wordt pas interessant als er apps voor windows 8 beschikbaar zijn. Dan kun je pas kijken wat windows 8 kan qua functies en mogelijkheden.

   • Martijn
    28 september, 2011 om 11:09

    Ik snap je punt en het is inderdaad van belang hoe apps functioneren met het besturingssysteem. Maar, ik heb ook zelf even met W8 mogen spelen en ik kan me voorstellen dat je er veel mogelijkheden in ziet als je ermee werkt. Ok, het is erg buggy en verwacht er niet teveel van, maar de basis ligt er voor een goed systeem. Ik zelf geef nu ook nog de voorkeur aan iOS, maar Windows zou wel eens iets kunnen gaan betekenen. Op dit moment is dat inderdaad nog niet het geval en de persoon in de video kijkt waarschijnlijk al verder dan het hier en nu :)

   • losleos
    28 september, 2011 om 10:59

    btw, in probeer niet windows 8 af te kraken, maar wel de video. Windows 8 heeft wel potentie, maar op dit moment ook niet meer dan dat. Ik volg het met interesse en ben erg benieuwd of de x86 variant (met support voor bestaande apps) of de ARM variant (met goedkopere en zuinigere hardware) het beste gaat werken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.