Video: Samsung Galaxy Tab 7.7 vs Apple iPad 2

02 september 2011 1 Minuut 4 Reacties
iPad2-Galaxy-Tab-7-7

Gisteren heeft Samsung haar volgende generatie Galaxy Tab laten zien in de vorm van de Galaxy Tab 7.7. Met een Super AMOLED Plus display en een complete uitrusting zou deze tablet de concurrentie aan kunnen gaan met de Apple iPad 2. Tijd om ze dus eens tegenover elkaar te zetten in een video. Gelukkig hebben onze collega's van Netbooknews deze kans gehad tijdens de IFA 2011 in Berlijn.

Het is natuurlijk lastig beide tablets 1 op 1 met elkaar te vergelijken aangezien er nogal wat verschillen tussen zitten, maar het design en de beeldkwaliteit zijn toch de twee belangrijkste elementen waarop we beide tablets nu kunnen beoordelen. Zo heeft de Galaxy Tab 7.7 een super slank design meegekregen dat net iets minder dik is dan de iPad 2. Ook is de tablet uitgerust met een metalen chassis wat een premium gevoel meegeeft. Qua display, afgezien van de grootte, wint de Galaxy Tab 7.7 het op twee vlakken. De resolutie is hoger waardoor beelden scherper weergegeven worden en het AMOLED paneel zorgt voor levendige kleuren en een groter contrast.

In de video worden de twee tablets ook vergeleken qua prestaties en wat dat betreft moeten we de winst toeschuiven aan de iPad 2. De Galaxy Tab 7.7 lijkt traag te werken wanneer je het scherm roteert, wanneer je surft op het internet en wanneer je door de verschillende homescreens bladert. Laten we hopen dat dit nog kinderziektes zijn van een preproductie exemplaar. Volgens Netbooknews blijft na deze vergelijking de iPad 2 het beste apparaat kijkend naar de gebruikerservaring en de software.

Reacties (4)