Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Samsung Galaxy Tab 7.7 vs Galaxy Tab

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2011, 11:23 CategorieAndroid

Het feit dat Apple Samsung weer zover heeft gekregen haar nieuwe Galaxy Tab 7.7 van de IFA 2011 beurs te verwijderen betekent natuurlijk niet dat we er niet meer over mogen praten. Waarschijnlijk zal het verbod weer alleen voor Duitsland gelden en komt de tablet gewoon in Nederland op de markt. Om deze reden is het interessant om de Galaxy Tab 7.7 eens tegenover de originele galaxy Tab te zetten.

Vorige week zagen we dat de iPad 2 het uiteindelijk toch nog won van de Galaxy Tab 7.7, maar het moet raar lopen wil ook de originele Galaxy Tab beter presteren. De belangrijkste verschillen zijn overduidelijk. Zo is het display van de nieuwe versie 0.7 inch groter, beschikt deze over een Super AMOLED Plus display met een hogere resolutie, helderdere beelden en een hoger contrast, is de processor opgekrikt van een 1.0GHz A8 naar een 1.4GHz A9, is het design een stuk slanker en chiquer geworden en is het besturingssysteem Android 3.2 Honeycomb. Bekijk onderstaande video waarin beide tablets naast elkaar gelegd worden.

Verdere verschillen die er in mindere mate toe doen zijn de camera’s (iets hogere megapixels), een langere batterijduur (plus 3 uur) en het aspect ratio (van 16:9 naar 16:10). Eigenlijk spreken al deze veranderingen in het voordeel van de nieuwe Galaxy Tab, wat natuurlijk logisch is. Een groot nadeel is dat de prijs waarschijnlijk een stuk hoger zal liggen. Het zijn nog geruchten, maar we horen al prijzen van tusen de 600 en 700 euro. Over de beschikbaarheid van de Galaxy Tab 7.7 is ook nog niks bekend.

Bron: Netbooknews 

  • Delen:

Reacties

  1. losleos
    06 september, 2011 om 9:07

    Het is toch wel grappig om te zien hoe al die reviewers zwaar onder de indruk zijn van de specificaties maar wel uit alle macht het beeld met heftig schudden in de juiste stand proberen te krijgen.
    Dat soort dingen moeten gewoon soepel lopen anders irriteer je je daar de eerste dag al aan en staat ie zo op marktplaats.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.