Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 biedt ondersteuning voor Full HD tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2011, 22:57 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft vandaag laten weten dat Windows 8 vanaf het begin af aan volledige ondersteuning zal bieden aan Full HD tablets. De eerste tablets met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels zouden zelfs al in ontwikkeling zijn en in 2012 op de markt verschijnen. Applicaties die ontwikkelt zijn voor de Metro interface van Windows 8 worden op Full HD tablets dan ook automatisch naar deze resolutie opgeschaald.

Microsoft heeft de Metro interface is samengesteld uit vectors waardoor in principe een oneindig grote resolutie ondersteund kan worden. Door het gebruik van vectors zul je in een hogere resolutie ook nooit last van pixelvorming krijgen. Wanneer ontwikkelaars ook met vector bestanden werken zal Windows 8 automatisch de meest geschikte resolutie voor de gebruikte tablet kiezen en de applicatie hierop aanpassen. Hetzelfde geldt overigens ook voor hoge resolutie laptop en PC displays.

Voor tablets vanaf zo’n 9 inch zijn de meest gebruikte resoluties momenteel 1.024 bij 768 pixels en 1.280 bij 800 pixels, maar fabrikanten zijn al druk aan het werk het aantal pixels per inch, en dus de resolutie, te verhogen. Zo zou Apple plannen hebben de iPad 3 uit te rusten met een hoge resolutie Retina display en heeft Samsung eerder deze maand de Galaxy Tab 7.7 met een Super AMOLED Plus scherm gepresenteerd. Deze tablet heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels wat aardig hoog is voor een 7.7 inch display. Zo beschikt de 7 inch BlackBerry PlayBook over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. 

Bron: Slashgear

 
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.