Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 update: Samsung Series 7 Slate, AMD Fusion tablets en NFC

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2011, 23:02 CategorieBesturingssystemen

Deze week vindt in Annaheim de BUILD conferentie van Microsoft plaats waar het bedrijf reeds haar Windows 8 besturingssysteem op verschillende apparaten, waaronder tablets, getoond heeft. Maar, daarmee komt de conferentie niet ten einde. Microsoft houdt verschillende seminars om ontwikkelaars en pers kennis te laten maken met Windows 8 en de mogelijkheden hiervan. Hieronder een kort overzicht van de nieuwtjes van vandaag.

Een punt waar Microsoft veel aandacht aan schenkt is de compatibiliteit van Windows 8 met ARM processors, waaronder Qualcomm, Texas Instruments en NVIDIA Tegra chips. Vooral van de nieuwe NVIDIA Tegra 3 quad-core ‘Kal-El’ processor wordt veel verwacht door de indrukwekkende demonstraties die we eerder dit jaar zagen en het lage energieverbruik van de chip. Alle drie de chipfabrikanten toonden vandaag verschillende tablets draaiend op Windows 8.

 We hebben gisteren al gezien hoe Windows 8 draait op een Intel processor in de Samsung Series 7 Slate, maar vandaag mochten de andere chipmakers dus hun kunstje tonen. De bovenstaande fabrikanten hadden hun tablets voornamelijk achter glas verstopt of geboeid in handen van vertegenwoordigers gelegd. AMD heeft de reeds gelanceerde Acer Iconia Tab W500 en de MSI WindPad, beiden voorzien van een AMD Fusion chip, een Windows 8 make-over gegeven welke wel in onderstaande video vastgelegd mochten worden.

De Samsung Series 7 Slate waarop de eerste versie van windows 8 gedemonstreerd werd wordt ook meegegeven aan alle 500 ontwikkelaars die bij de conferentie aanwezig zijn. Zij krijgen er een mee naar huis om kennis te maken met Windows 8 en natuurlijk aan de slag te gaan met het ontwikkelen van software. In onderstaande video wordt de tablet uitgepakt en krijgen we een eerste indruk van de eerste (niet-commerciële) Windows 8 tablet.

Tijdens de BUILD is ook een korte demonstratie gegeven over de NFC (Near Field Communication) mogelijkheden van Windows 8. Met de NFC techniek is het mogelijk om data uit te wisselen met een ander apparaat dat zich binnen een bepaalde afstand bevindt. Waarschijnlijk gaat Microsoft de functie “Tap to Share” noemen en kan er simpelweg een PC , smartphone of tablet aangetikt worden om content draadloos uit te wisselen.

We weten inmiddels al dat de Windows zoals we het tot nu toe gewend waren niet helemaal hoeven te missen in Windows 8. Zo blijft de traditionele desktop toegankelijk voor zwaardere programma’s en intensieve werkzaamheden. Toch is er wel iets van eerdere Windows versies wat we gelukkig niet meer terug gaan zien; het zogenaamde blue screen of death. Dit blauwe scherm hebben we vast allemaal wel eens gezien wanneer de PC weer vastliep. Microsoft heeft dit scherm een make-over gegeven en de volgende afbeelding is het resultaat.

Die treurige smiley maakt natuurlijk alles goed..

Voor meer informatie over Windows 8 en de eerste hands-on video’s en ervaringen kun je dit artikel teruglezen. Zal Windows 8 in de tablet markt een rol van betekenis gaan spelen en kunnen Windows 8 tablets wellicht serieuze concurrenten gaan worden van de iPad? Wissel van gedachten met ons in de column over de toekomst van Windows 8.

Bronnen: Netbooknews, Engadget, Slashgear, Thisismynext

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.