Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZiiLabs kondigt ultradunne Honeycomb tablet met quad-core processor aan

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2011, 11:19 CategorieAndroid

Het is nog een referentiedesign maar als het even meezit wordt binnenkort de Toshiba AT200 van de troon gestoten als dunste 10.1 inch tablet ter wereld. ZiiLabs heeft namelijk een 10.1 inch tablet design aangekondigd wat maar 7.4mm dik is. Dit model gemaakt gebruik van een dual-core 1.5GHz processor. Wil je een quad-core processor dan moet je genoegen nemen met een dikte van 8.1mm.

Het ontwerp heeft de naam Jaguar3 meegekregen en beschikt verder over specificaties als Android 3.2 Honeycomb, een displayresolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB DDR2 of DDR3 werkgeheugen, 16/32/64GB aan opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth en microHDMI met Full HD en 3D ondersteuning. Het frame van de tablet, alleen voor de duurdere variant, is gemaakt van magnesium wat de tablet zeer sterk en toch licht moet maken. De batterij moet volgens de ZiiLabs meer dan 10 uur meegaan.

Ook kunnen er twee camera’s met een maximale resolutie van 12 megapixels aan de tablet toegevoegd worden. ZiiLabs heeft deze ontwerpen momenteel in de kast liggen voor iedere fabrikant die er maar mee aan de slag wil. Volgens ZiiLabs zou de prijs van het goedkoopste model omlaag gebracht kunnen worden naar zo’n 100 dollar. Hopelijk gebeurt dit snel want hier valt toch een aantrekkelijke tablet van samen te stellen.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.