Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe lanceert grafische apps voor Android en iOS tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2011, 14:21 CategorieAndroid

Adobe komt met zes standalone applicaties die gebruikers van Android en iOS tablets toegang geven tot de professionele tools die we van Adobe producten kennen. De apps kunnen werken met Adobe’s Creative Cloud maar kunnen ook als onafhankelijke applicatie gebruikt worden op een tablet om bijvoorbeeld even een foto te bewerken. Wanneer je gebruik maakt van Adobe’s Creative Cloud kun je ook onderweg aan projecten werken die je bijvoorbeeld op je PC gestart bent.

De meest interessante Adobe applicatie is wellicht Adobe Photoshop Touch. Deze app is een stuk uitgebreider dan de Photoshop app die Adobe eerder lanceerde. Zo kun je meerdere lagen aanmaken en de camera van de tablet gebruiken voor het vullen van een achtergrond en de ‘scribble selection tool’ voor het extraheren van elementen uit een foto middels vingerbewegingen. Kortom, de belangrijkste features die we van Photoshop kennen zien we in de applicatie terug.

Ook kun je foto’s importeren van verschillende bronnen als Google, Facebook en de Creative Cloud. Daarnaast kun je de creaties wer delen via Facebook, Picasa of andere online diensten. 

Naast Photoshop Touch komt Adobe met nog 5 applicaties. Collage laat je collages maken van bestaande afbeeldingen, teksten en andere elementen, Debut is een presentatie app voor Creative Suite bestanden, Ideas laat je werken met vector elementen, Kuler geeft de mogelijkheid om color themes te maken, en Proto dient als startpunt voor het maken van wireframes en prototypes voor websites en mobiele applicaties.

De Android versies van de applicaties moeten ergens volgende maand voor Android gebruikers te downloaden zijn voor een prijs van 8 euro per stuk. Over de beschikbaarheid van de iOS applicaties geeft Adobe begin volgend jaar meer informatie, al is de Ideas app al een tijdje voor de iPad beschikbaar.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.