Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy Note

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2011, 12:29 CategorieAndroid

Tot onze eigen verbazing, en dat van vele buitenlandse media, dook de Samsung Galaxy Note deze week plotseling al op bij verschillende online winkels in Nederland. Als klein landje hebben we dus weer mooi een wereldprimeur te pakken. Wat weten we tot nu toe van de Galaxy Note? Het is een 5.3 inch smartphone. Of niet het een tablet? Het is in ieder geval een apparaat dat ergens tussen beide productgroepen invalt en beschikt over uitzonderlijke specificaties.

De Samsung Galaxy Note is de brug tussen de smartphones en de tablets. Met een 5.3 inch display moet hij nog net in je zak passen en te gebruiken zijn als smartphone, en aan de andere kant is het een ideaal apparaat voor het bekijken van video’s en websites. Dit laatste wordt nog eens versterkt door het gebruik van een Super AMOLED display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Dit moet objecten nog scherpen en kleuren nog intenser weergeven. Onderstaande video’s tonen de belangrijkste features van de Galaxy Note.

Een andere unieke feature van het apparaat is de “S-Pen”. Naast dat je de Note met je vingers kunt bedienen is het ook mogelijk alle functies middels een stylus uit te voeren, welke opgeborgen kan worden in het apparaat zelf. Samsung heeft ook een aantal applicaties geoptimaliseerd voor bediening met de stylus.

Verder beschikt de Galaxy Note over Android 2.3 Gingerbread met de Samsung TouchWiz interface, een 1,4GHz dual-core processor, 16GB aan intern opslaggeheugen, 1GB aan RAM geheugen, Wifi, Bluetooth, standaard 3G, een USB poort, een microSD card reader, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Meer informatie over de Galaxy Note vind je op de productpagina. Winkels die de Note momenteel al verkopen vind je in dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.