Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon laat miljoenen extra Kindle Fire tablets produceren

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2011, 12:58 CategorieAndroid

Dat Amazon met de Kindle Fire een zeer sterke troef in handen had om de tablet markt op te doen schudden was al wel duidelijk, maar het lijkt erop dat de verwachtingen alsnog overtroffen worden. Door de zeer aantrekkelijke prijs van 199,00 dollar, de aardige specificaties en de complete integratie met de online Amazon winkels is de vraag naar de tablet zo groot dat Amazon besloten heeft miljoenen extra exemplaren te laten produceren.

Tijdens de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal liet Amazon CEO Jeff Bezos weten dat het bedrijf al druk bezig is om de productiecapaciteit op te schroeven om miljoenen extra tablets te kunnen produceren. Door de grote vraag is de kans groot dat de Amazon Kindle Fire de tablet markt voorgoed zal doen veranderen. Fabrikanten kunnen nu niet meer aankomen met producten van 600 of 700 euro die nagenoeg niks significants extra bieden. Een prijzenoorlog in de markt is dan waarschijnlijk ook onvermijdelijk. Toch betekent dit niet dat we ook in Europa tablets van 199 euro gaan zien want jammer genoeg is de Kindle Fire momenteel alleen in de VS te koop. Amazon heeft ook nog geen plannen bekendgemaakt waarin Europa voorkomt.

De Amazon Kindle Fire is een 7 inch tablet welke draait op Android 2.3. Toch is dit niet te herkennen aangezien Amazon de software compleet naar eigen smaak aangepast heeft en geoptimaliseerd heeft voor integratie met haar eigen online diensten. Verder beschikt de tablet onder meer over een TI dual-core processor, 8GB aan opslaggeheugen, 512MB aan werkgeheugen, en een IPS display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Meer informatie over de Kindle Fire vind je in dit artikel.

Bron: Fudzilla

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.