Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android applicaties op een iPad met de Alien Dalvik 2.0 app (video)

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2011, 15:21 CategorieAndroid

Vorige week kondigde Myriad al aan met versie 2.0 van de Alien Dalvik applicatie te komen. Deze versie moet het mogelijk maken om Android applicaties op een iPad of iPhone te kunnen gebruiken. Eerder toonde Myriad al dat de Alien Dalvik app Android applicaties op MeeHo kan laten draaien. Engadget heeft vandaag de eerste exclusieve hands-on video mogen maken van Alien Dalvik 2.0 op een iPad.

Het principe van de Alien Dalvik 2.0 applicatie is simpel; onaangepaste Android applicaties worden op een apparaat met een ander besturingssysteem weergegeven. Ten opzichte van versie 1.0 is de app wel iets aangepast. De eerste versie liet de Android host namelijk op je tablet of smartphone zelf draaien terwijl versie 2 nu via de zogenaamde cloud werkt. Dit houdt in dat alle acties die je op je tablet (in de Alien Dalvik app) uitvoert naar de cloud gestuurd worden en de output via een H.264 videostream teruggestuurd wordt naar je tablet.

Een applicatie wordt na aankoop of download dan ook niet op je tablet opgeslagen maar in de cloud (de server van Myriad). Deze cl0ud is altijd bereikbaar, mits je netwerk of Wifi verbinding hebt, en dient dus eigenlijk als tweede platform op afstand.

Zoals je in bovenstaande video ziet werkt het niet helemaal vlekkeloos, maar het is nog maar een beta versie. Myriad geeft aan dat Alien Dalvik naar elk platform dat momenteel op de markt is omgezet kan worden. In de toekomst zullen we het dus ook terug gaan zien op TV’s, navigatiesystemen, etc.

Na de aankondiging vorige week vroegen we ons ook af hoe de Android apps geïnstalleerd kunnen gaan worden. Ook dat is nu duidelijk; alle apps worden via een speciale Alien Dalvik store verspreid. Momenteel worden Honeycomb applicaties nog niet ondersteund, maar daar zegt het bedrijf aan te werken. In de eerste helft van 2012 zou de ontwikkeling van Alien Dalvik afgerond moeten zijn.

  • Delen:

Reacties

  1. sara
    27 maart, 2015 om 16:03

    hallo
    kan ik die app al downloaden zoja hoe dan?
    alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.