Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App maakt Android applicaties mogelijk op iOS

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2011, 17:14 CategorieAndroid

Applicaties zijn een zeer belangrijk onderdeel van tablets, maar cross-platform compatibiliteit is er nog niet. Je hebt apps speciaal voor de iOS apparaten en apps speciaal voor Android apparaten. De Alien Dalvik 2.0 app van Myriad moet hier verandering in gaan brengen. Het bedrijf heeft aangekondigd Android applicaties middels deze app op iOS apparaten te kunnen laten draaien.

BlackBerry PlayBook fabrikant komt met eenzelfde soort applicatie waarmee het mogelijk wordt Android apps (met nogal wat beperkingen) te laten draaien op het BlackBerry QNX besturingssysteem. Volgende week zal Myriad de applicatie tonen tijdens de CTIA telecombeurs in de VS. De app moet bevat een virtuele machine die de apk-bestanden van Android laat draaien op iOS. Het is nog niet bekend of er net als bij de PlayBook Android App Player beperkingen aanzitten en hoe je de applicaties kunt toevoegen.

Eerder kondigde Myriad de Alien Dalvik applicatie al aan voor andere platforms. De 2.0 versie moet Android applicaties naast iOS apparaten ook naar TV’s, e-readers en andere apparaten brengen.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.