Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple komt volgens analist met budget ‘iPad Mini’

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2011, 12:05 CategorieApple

Nu steeds meer fabrikanten hun prijzen gaan verlagen en Amazon onlangs een tablet voor de ultieme prijs van 199,00 dollar heeft gelanceerd moet Apple zich waarschijnlijk ook wel even afgevraagd hebben wat de volgende stap gaat zijn. Maar, volgens Ticonderoga Securities analist Brian White is Apple al een stuk verder aangezien er al een apparaat in ontwikkeling is wat hij de ‘iPad Mini’ noemt.

Het ‘Mini’ gedeelte hiervan verwijst niet naar het formaat van het apparaat maar naar de naar een budget prijsklasse van 200 tot 300 dollar. Volgens White, die zijn uitspraken baseert op gesprekken met verschillende bedrijven in de productiekanalen van Apple in Azië, zal het formaat waarschijnlijk afwijken van wat we nu kennen. Naast de goedkopere versie van de iPad zou Apple ook gewoon de langverwachte iPad 3 lanceren.

De iPad 3 zou voorzien zijn van de nieuwste features en functies, en verkocht worden tegen de prijzen die we van Apple kennen. De iPad Mini zou volgens White in het eerste kwartaal van 2012 gepresenteerd worden, terwijl de iPad 3 een kwartaal later gelanceerd wordt.

Natuurlijk zijn ook dit weer geruchten, gebaseerd op wat andere mensen denken gezien en gehoord te hebben, maar het zou in ieder geval geen slechte stap van Apple zijn. Zoals ik eerder al in een column schreef is dat een groot gedeelte van de markt waar Apple nog heel veel winst kan behalen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.