Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple krijgt uitgebreid patent op ontgrendelen apparaat toegewezen

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2011, 13:16 CategorieAndroid

Het wordt Android fabrikanten niet makkelijker gemaakt. Apple heeft namelijk in de VS een patent toegewezen gekregen op het met een vingerbeweging ontgrendelen van een toestel. Nu kennen we natuurlijk de simpele horizontale beweging om je iPad of iPhone te ontgrendelen maar het patent gaat veel verder. Zo is het omschreven als het contact het met display om een element (blokje of rondje) over een vooraf gedefinieerd pad of een gewenst pad te bewegen om het scherm te ontgrendelen.

Apple heeft de aanvraag voor het patent in 2010 al eens gekregen maar de bredere omschrijving wordt nu pas toegevoegd. Uit de bredere omschrijving van het patent, waarin onder meer het ‘gewenste pad’ van groot belang is, kunnen we opmaken dat nagenoeg elke Android smartphone of tablet ook onder dit patent valt. Er is hier geen sprake van een compleet gedefinieerd pad maar wel een gewenst pad. Er zijn ook fabrikanten, waaronder Samsung en HTC, die alternatieve inlogprocedures bieden maar het gross van de Android apparaten beschikt over een zogenaamde ‘slide’ functie om het apparaat te ontgrendelen.

Apple heeft dus weer een aardige troef in handen om te gebruiken in lopende rechtszaken tegen Android fabrikanten en kan daarnaast nieuwe zaken starten puur om het gebruik van dit patent.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.