Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos G9 tablets krijgen Android 4.0 update en 1,5GHz processor

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2011, 13:48 CategorieAndroid

Tijdens een persbijeenkomst in Parijs heeft Archos meer informatie over de toekomst van haar tablets gegeven. Zo krijgen Archos 101 G9 en 80 G9 tablets, welke langzaam aan in Nederland verschijnen, zeker een update naar Google’s nieuwe Android 4.0 Ice cream Sandwich besturingssysteem en kunnen we in december waarschijnlijk de snellere modellen met een 1.5GHz processor verwachten.

Marc de Courville, directeur van Software Engineering binnen Archos, heeft laten weten dat de hardware van de G9 serie geschikt is voor Android 4.0 en dat de update dan ook niet lang zal uitblijven. Wanneer dit exact gebeurt werd helaas niet gemeld. Naast Android 4.0 krijgen de G9 serie tablets ook een DLNA server waarmee eenvoudig bestanden binnen je Wifi thuisnetwerk gedeeld kunnen worden. Zo kun je bestanden vanaf de tablet naar je TV streamen of van je computer naar je tablet.

Toen de Archos G9 serie tablets eerder dit jaar gepresenteerd werden ging eigenlijk iedereen er vanuit dat dit meteen met de snelle 1.5GHz Texas Instruments OMAP 4460 processor zou zijn maar helaas kregen we het bericht dat de tablets in eerste instantie over een 1.0GHz en een 1.2GHz processor zouden beschikken. Deze modellen verschijnen inmiddels in Nederland. Later dit jaar, waarschijnlijk eind december, moeten de 1.2GHz modellen vervangen worden voor 1.5GHz modellen. Helaas blijft het werkgeheugen van 512MB wel hetzelfde.

Meer informatie over de Archos G9 tablets vind je op de productpagina van de Archos 101 G9 en de Archos 80 G9. Mocht je een van beide modellen willen kopen vind je alle winkels op deze pagina. • Delen:

Reacties

 1. david
  02 december, 2011 om 9:45

  Is deze update naar android 4 (ICS) voor alle modellen van de G9 tablets mogelijk ?
  Ik dacht ergens een presentatie van archos op het internet te hebben gezien waar slides werden getoond waarbij sprake was van een update naar android 4 voor de OMAP 4460 processors. Deze processor zit echter pas in het 1.5 Ghz model dat nog moet gelanceerd worden. De huidige modellen gebruiken een OMAP 4430 processor en hiervan vraag ik mij dus af of die ook een update kunnen krijgen naar ICS.

  • Martijn
   02 december, 2011 om 10:07

   Naar wat ik heb begrepen van Archos is dat alle modellen met van de G9 serie de update krijgen. Ik zal het nogmaals checken.

   • david
    07 december, 2011 om 10:48

    Ik zie ondertussen dat er een nieuw artikel op de site is verschenen over de archos met android 4.0. Is er al iets bekend of die update op alle modellen van de G9 mogelijk is ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.