Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Transformer 2 gaat 499 dollar kosten

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2011, 11:05 CategorieAndroid

ASUS zal met de Transformer 2 niet meedoen met de prijzenoorlog die momenteel in de markt voor (Android) tablets aan de gang is. In de VS zien we prijzen steeds verder dalen en ook in Nederland worden inmiddels diverse tablets afgeprijsd. ASUS CEO Jerry Shen heeft tegenover Digitimes aangegeven dat de opvolger van Eee Pad Transformer een prijskaartje van 499 dollar zal hebben en dus aan de prijzige kant is.

De huidige Eee Pad Transformer is te koop voor 399 euro (en dollar), wat een van de belangrijkste redenen voor het succes van de tablet is. Maar, Shen denkt dat ASUS niets inlevert door de prijs nu hoger te leggen. De Transformer 2 zal meer te bieden hebben door betere prestaties met Android Ice Cream Sandwich en door het behouden van het grote aantal aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. De enige tablet waar ASUS, binnen de VS, veel concurrentie van verwacht is de laag geprijsde Amazon Kindle Fire. Maar, ASUS gelooft dat het hart van de markt gedefinieerd wordt door de tablets van 10 inch en daardoor zal de schade voor fabrikanten als ASUS en Apple meevallen.

Momenteel is er nog maar weinig bekend over de Transformer 2. We weten dat de tablet een stuk sneller is dan zijn voorganger, waarschijnlijk door de Tegra 3 ‘Kal-El’ processor, maar dat is ook nog niet bevestigd. Volgens de laatste geruchten zal de Transformer 2 deze maand nog gepresenteerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.