Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Transformer 2 verschijnt mogelijk in november al

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2011, 15:53 CategorieAndroid

Beetje bij beetje verschijnt er steeds meer informatie over de opvolger van de succesvolle ASUS Eee Pad Transformer. De Transformer 2 zou volgens eerdere geruchten deze maand nog gepresenteerd moeten worden, maar een Poolse website had (inmiddels offline gehaald) de tablet reeds als pre-order online gezet en gaf aan dat deze op 7 november verscheept zou worden. De pre-order prijs stond op omgerekend 511 euro.

De tablet zou volgens de website beschikken over een 10.1 inch display, 32GB aan intern opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, Android 3.0 en een Tegra 3 ‘Kal-El’ processor. De laatstgenoemde is het meest interessant aangezien deze processor Android tablets een flinke boost moet geven, vooral wat graphics betreft. De kans is groot deze specificaties kloppen, ook door het feit dat eind vorige maand al benchmark resultaten van een veel snellere TF201 (modelnummer voor de Transformer 2) opdoken.

Het is niet ongebruikelijk dat winkels pre-orders reeds online plaatsen voordat een product officieel gelanceerd is en de specificaties worden dan vooral gebaseerd op verwachtingen. Android 3.0 zou bijvoorbeeld een mogelijkheid kunnen zijn maar Google staat op het punt om Android Ice Cream Sandwich te lanceren en de meeste fabrikanten zouden al voorzien zijn van de sourcecode. Het zal er dus om hangen of het Honeycomb of Ice Cream Sandwich is.

Zeker is in ieder geval dat de verwachtingen voor de Transformer 2, vooral door het succes van de eerste generatie, hoog zijn. Toch zal het waarschijnlijk wat één punt betreft tegenvallen. ASUS heeft namelijk al laten weten niet mee te zullen doen met de prijsoorlog tussen de Android tablets. De verwachtte prijs van de Transformer 2 ligt dan ook op 499,00 dollar en wordt waarschijnlijk letterlijk zo naar euro’s vertaald.

Bron: Slashgear 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.