Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Transformer Prime voorzien van Android 3.2

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2011, 13:33 CategorieAndroid

Gisteren toonde ASUS vol trotst de opvolger van haar ASUS Eee Pad Transformer tablet in de vorm van de Transformer Prime. We weten nog niet alle details, maar we tablet zal in ieder geval weer beschikken over een keyboard dock, een 10.1 inch display, een quad-core Tegra 3 processor en meerdere aansluitingen en uitbreidingsmogelijkheden. Helaas beschikt de Transformer Prime bij lancering niet over Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

ASUS CEO Jonney Shih liet tegenover Digitimes weten dat de eerste Prime modellen standaard over Android 3.2 Honeycomb zullen beschikken waarna deze tegen het eind van dit jaar een Android 4.0 update krijgen. Dit bevestigt overigens indirect ook aan dat bezitters van huidige tablets nog wel even op hun Android 4.0 update moeten wachten. Google heeft namelijk aangegeven dat ze eerst de Samsung Galaxy Nexus op de markt wil brengen als eerste apparaat met Android 4.0. De Galaxy Nexus verschijnt half november en daarna zouden fabrikanten dus pas toegang krijgen tot het besturingssysteem op de update voor compatibele tablets uit te brengen.

Tablets als de ASUS Eee Pad Transformer en de Galaxy Tab 10.1 kunnen dus waarschijnlijk pas in december een Android 4.0 update verwachten. Ook de strijd om de eerste tablet met Ice Cream Sandwich is dus nog niet gestreden. Het zou zomaar kunnen dat nieuwe de nieuwe Prime maar de oudere Transformer er met de eer vandoor gaat, of het moet zijn dat Motorola en Google nog een verrassing in petto hebben.

Overigens was dat niet het enige interessante aan het nieuwsbericht van Digitimes. Zo meldt de website ook dat het keyboard dock van de Eee Pad Transformer Prime beschikt over een “touch panel”. Nu kan hier gewoon het touchpad mee bedoeld worden, maar het kan ook zijn dat ASUS iets geavanceerders in gedachten heeft. Het blijft afwachten tot de officiële presentatie op 9 november en tot die tijd kun je in ieder geval terecht op de teaser website die ASUS gisteren online heeft gezet.

 • Delen:

Reacties

 1. wout
  22 oktober, 2011 om 11:44

  LOL:
  “Overigens was dat niet het enige interessante aan het nieuwsbericht van Digitimes. Zo meldt de website ook dat de Eee Pad Transformer Prime beschikt over een “touch panel”. Nu kan hier gewoon het touchpad mee bedoeld worden, maar het kan ook zijn dat ASUS iets geavanceerders in gedachten heeft”

  Je weet toch dat het om een tablet met los toetsenbord gaat? En een tablet heeft een…..

  • Martijn
   22 oktober, 2011 om 12:58

   Haha.. je hebt gelijk, er is me alleen het belangrijkste woord in de zin ontschoten; een keyboard dock. Dit beschikt over het “touch panel” :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.