Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS komt in 2012 met twee Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2011, 18:38 CategorieAndroid

In het verslag van de kwartaalcijfers van afgelopen kwartaal heeft ASUS een interessante blik gegeven in de toekomstige tablets van het bedrijf. Naast het feit dat de onlangs onthulde Eee Pad Transformer Prime op 9 november gelanceerd zal worden en over de Nvidia Tegra 3 quad-core processor beschikt zien we ook twee nieuwe Android tablets voor begin 2012 en twee nieuwe Windows 8 tablets voor eind 2012.

We kunnen wel stellen dat de ASUS Eee Pad Transformer de meest populaire Android talet van dit jaar is, maar om het marktaandeel te behouden of uit te breiden moeten er natuurlijk goede opvolgers klaarstaan. De eerste echte opvolger is de Eee Pad Transformer Prime, maar in 2012 moeten er meer interessante tablets van ASUS verschijnen. De twee Android apparaten voor het eerste kwartaal van 2012 zijn waarschijnlijk de langverwachte ASUS Padfone, een tablet met daarin een smartphone, en een vernieuwde versie van de Eee Pad Slider.

De ASUS Eee Pad MeMO lijkt ook volgend jaar niet gelanceerd te worden, wat overeenkomt met wat bronnen ons een aantal maanden geleden al vertelden, tenzij het één van de twee nieuwe Android tablets is.

Voor de tweede helft van 2012 heeft Microsoft de lancering van Windows 8 waarschijnlijk gepland staan en ASUS heeft eerder al aangegeven graag met Microsoft in zee te gaan. De twee Windows 8 tablets van de fabrikant zullen ergens in de herfst van 2012 op de markt verschijnen.

Verder blijkt uit de kwartaalcijfers van ASUS dat er over heel 2011 1.8 miljoen tablets verscheept zullen worden en dat de Eee Pad Transformer goed is voor 85% procent van de verkopen. In het vierde kwartaal van dit jaar denkt ASUS nog 600.000 tablets te kunnen verkopen, waaronder de Eee Pad Transformer Prime. ASUS wil de agressieve marketingstrategie doorzetten en hierdoor een nog groter marktaandeel verwezenlijken. Vooral in Europa en het Oostblok doet ASUS het erg goed, in de VS valt nog een hoop te halen. Meer informatie en alle cijfers kun je in deze PDF nalezen.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.