Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS onthult 10 inch Eee Pad Transformer Prime Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2011, 10:12 CategorieAndroid

Meestal duurt het na het tonen van een teaser even voordat we het volledige product te zien krijgen, maar na gisteren de eerste teaservideo getoond te hebben heeft ASUS meteen haar nieuwe Eee Pad Transformer Prime, tot op vandaag beter bekend als de Transformer 2, onthuld. De opvolger van de zeer populaire Eee Pad Transformer zal beschikken over een 10 inch display en uitgerust zijn met de NVIDIA Tegra 3 quad-core processor en natuurlijk weer een keyboard dock.

ASUS ligt op koers om dit jaar 2 miljoen Transformer tablets te verkopen en geeft aan dat de verwachtingen van Android 4.0 Ice Cream Sandwich alleen maar hoger liggen. De Transformer Prime moet nog beter presteren, zowel kan software als qua hardware. De nieuwe hybride tablet lijkt qua design erg op de Zenbook serie van ASUS en is ook een stuk slanker geworden met 8.3mm. Het is overigens niet duidelijk of dit met of zonder dock is.

Verder beschikt de tablet over een miniHDMI poort, een batterijduur van 14.5 uur, een SD card slot en een USB aansluiting. Qua besturingssysteem zien we natuurlijk Android weer terug en gisteren bevestigde ASUS al dat de nieuwste versie, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, naar de tablet zal komen, al is het niet duidelijk of dit bij de lancering al is.

De Eee Pad Transformer Prime zal op 9 november officieel gepresenteerd worden, waarna de tablet snel in de winkels moet komen te liggen. De prijs zal op 499 dollar liggen wat waarschijnlijk letterlijk in euro’s overgenomen kan worden. Zodra er meer details of betere foto’s opduiken vind je ze natuurlijk meteen bij ons.

Bron: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. Katya
  07 november, 2011 om 19:13

  Hopen dat ze nu meteen met een 3G versie aankomen en niet pas als de transformer 3 bijna uitkomt

 2. tristan
  14 november, 2011 om 16:36

  waar kan ik op de hoogte blijven van waneer die uit komt dan kan ik namelijk hem gelijk kopen

  • Martijn
   14 november, 2011 om 16:47

   Gewoon hier :) Zodra we een winkel gevonden hebben lees je het op de site.

   • tristan
    15 november, 2011 om 14:17

    okay thnx

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.