Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry PlayBook doet dienst als Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2011, 14:38 CategorieAndroid

Het was al bekend dat de BlackBerry PlayBook Android apps zou gaan ondersteunen met de Android App Player. Deze wordt gelanceerd als onderdeel van de BlackBerry PlayBook OS 2.0 update en laat Android applicaties draaien op je QNX tablet. Nou maakt dit van je PlayBook nog geen Android tablet, maar het is ook mogelijk Android Launchers te gebruiken waardoor je wel die Android look en feel krijgt.

BlackBerry PlayBook OS 2.0 is nog niet officieel gelanceerd en momenteel alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze ontwikkelaars zijn al snel aan de slag gegaan met de Android mogelijkheden van de PlayBook. Zo zijn er al verschillende Android applicaties omgezet naar een PlayBook bestandsindeling, wat overigens altijd nodig is om een Android app te laten draaien. Toch is het erg simpel dit te doen met de BlackBerry Packager for Android. Nagenoeg elke Android app kan hiermee omgezet worden. Mocht je zelf geen werk willen verrichten komen er ook apps beschikbaar in de BlackBerry App World winkel, maar waarschijnlijk zal dit aantal niet al te groot zijn.

Niet alle apps werken optimaal op de PlayBook maar interessant is dat een aantal Android Launcher apps wel werken. Deze applicaties zijn een soort vervanging van je Android homescreen waarop je alle dingen kunt die je ook op een Android tablet kan. Zo kun je applicaties op het Android homescreen zetten, recente apps bekijken, widgets toevoegen, etc. Het maakt in principe van je PlayBook een Android tablet. Onderstaande video toont hoe je middels de Honeycomb Launcher app of de ICS Launcher app eenvoudig een Android besturing krijgt.

Je tablet draait in een Launcher overigens nog steeds op het BlackBerry QNX besturingssysteem, maar middels de Android App Player worden Android apps uitgevoerd alsof ze native apps zijn. Een Android Launcher is gewoon een normale app waardoor deze ook gebruikt kan worden. De launchers zul je wellicht alleen gebruiken wanneer je QNZ niks meer vindt, maar dan had je waarschijnlijk geen PlayBook gekocht. Duidelijk is dat de Android App Player in ieder geval veel meer mogelijkheden biedt voor de PlayBook, ondanks het grote aantal beperkingen. Wellicht dat dit datgene is wat de verkopen van de PlayBook een boost kan geven.

Bron: BBin


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Gerjan
    27 oktober, 2011 om 11:51

    Flikker maar op met dat ding Playbook is niets waard waardeloze prul

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.