Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry PlayBook OS 2.0 update verschijnt pas in 2012

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2011, 13:53 CategorieBesturingssystemen

BlackBerry PlayBook gebruikers zitten al een tijdje in een lastige situatie. In de eerste reviews van de tablet werd als nadeel gegeven dat het eigenlijk geen stand-alone apparaat is omdat er geen eigen e-mail, contacten en agenda applicaties beschikbaar waren en ook pingen met BBM (BlackBerry Messanger) was niet mogelijk. RIM gaf aan dit met een software update op te lossen welke een dezer dagen zou moeten verschijnen. Helaas heeft RIM de BlackBerry Playbook OS 2.0 update nu uitgesteld naar februari 2012.

In een blog artikel laat RIM weten dat het de update niet uit wil brengen voordat deze optimaal werkt, wat op zich wel logisch is. Maar het duurt nu al maanden en PlayBook gebruikers zijn nog steeds grotendeels afhankelijk van hun BlackBerry smartphone om standaard functies uit te voeren, BBM te gebruiken en bij de agenda en contacten te kunnen. Ook zou de update de verkopen van de PlayBook een flinke boost kunnen geven, zeker ook door de toevoeging van de Android App Player. Met deze ‘applicatie’ kun je eenvoudig Android applicaties laten draaien op je PlayBook en van je PlayBook zelfs een ‘Android tablet‘ maken.

De BlackBerry Playbook OS 2.0 update moet naast bovenstaande elementen ook een nieuwe Video Store en verbeterde samenwerking tussen BlackBerry smartphones en de PlayBook bieden.

Ondertussen werkt RIM ook hard aan BBX, een nieuw besturingssysteem dat zowel op nieuwe tablets als op nieuwe smartphones moet gaan draaien. BBX moet onder andere beter zijn qua grafische prestaties, complete ondersteuning bieden voor Android apps en een verbeterd gebruiksgemak hebben.


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.