Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry presenteert BBX OS voor tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2011, 13:06 CategorieAndroid

Verschillende besturingssystemen voor smartphones en tablets zijn verleden tijd. Apple brengt al langere tijd iOS uit op zowel de iPhone als de iPad en Google heeft vannacht Android Ice Cream Sandwich gepresenteerd met hetzelfde principe. Ook BlackBerry komt nu met één OS voor zowel haar BlackBerry smartphones als haar PlayBook tablet. BBX moet onder meer betere grafische prestaties bieden, Android applicaties ondersteunen en gebruikersvriendelijker zijn.

Aangezien BBX gisteren tijdens een conferentie voor ontwikkelaars gepresenteerd lag de nadruk vooral op de toegevoegde waarde voor deze doelgroep. Zo zijn applicaties die voor het huidige QNX besturingssysteem ontwikkeld zijn ook compatibel met BBX en worden Android applicaties ondersteunt, overigens wel met een hoop beperkingen. BBX moet onder meer HTML5, Javascript en Native SDK ondersteuning bieden voor applicaties en zal zich ook gaan focussen op 2D en 3D games.

Ook kunnen we zogenaamde “Super Apps” verwachte die geavanceerde mogelijkheden bieden zoals diepere integratie tussen applicaties, push diensten en sociale media integratie.

BlackBerry BBX demonstratie

Dit bekent overigens niet dat de software-ondersteuning voor het huidige QNX per direct stopt. BlackBerry PlayBook eigenaren kunnen nog steeds een grote software update verwachten die onder meer de Android App Player naar de tablet brengt.

Meer details over BBX zijn op dit moment nog niet bekend, maar dat BlackBerry iets nieuws nodig heeft om het verloren marktaandeel terug te winnen is duidelijk. In 2012 zullen de eerste toestellen met BBX gelanceerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.