Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De 10 must-have apps voor nieuwe Android Honeycomb tablet bezitters

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2011, 14:19 CategorieAndroid

Nu heb je eindelijk een Android tablet gekocht, maar welke applicaties ga je nu installeren? Er zijn er genoeg maar waar begin je? De meeste applicaties uit de Android Market zijn gemaakt voor Android smartphones maar werken ook gewoon op een Android tablet. Natuurlijk zijn er inmiddels ook applicaties die geoptmaliseerd zijn voor Android Honeycomb tablets. Hieronder vind je de apps die je echt moet hebben wanneer je net met je Android tablet aan de slag gaat.

1. Honeycomb Pro Go Launcher

Nu de tablet van jou is moet deze natuurlijk aangepast worden aan jouw wensen en eisen. Met de Honeycomb Pro Go Launcher applicatie kun je eigen icons kiezen, een dock bar aanmaken, uit 10 verschillende achtergronden kiezen, folders aanmaken en bewerken, en nog veel meer. De gehele installatie van de app kun je op een SDcard zetten. Om de Pro versie te downloaden moet je eerst de EX versie geïnstalleerd hebben.

2. File Manager HD

Om je tablet meer in te richten als desktop kun je de File Manager HD applicatie gebruiken. Hiermee wordt het mogelijk om zip bestanden uit te pakken, bestanden te kopiëren en te plakken, bestanden te bewerken en bestanden te verwijderen. Kortom, je krijgt alle functies die je ook op een desktop computer hebt op je tablet. Zonder de tablet op je PC aan te sluiten krijg je toegang tot het interne geheugen, de SDcard en USB opslagmedia.

3. Dolphin for Pad

Een van de betere browsers speciaal voor Honeycomb tablets is Dolphin for Pad. Je krijgt een volledige desktop-browsing ervaring met alles wat je van een normale desktop browser gewend bent. Daarnaast is de browser compleet geoptimaliseerd voor touch bediening, krijg je een aanntal unieke features, en is de browser zeer snel en intuïtief. De applicatie is nog in ontwikkeling maar de ervaringen tot op heden zijn overwegend positief.

4. Pulse News

Op je tablet wil je natuurlijk alles snel bij de hand hebben. Met de Pulse News applicatie kun je alle informatie van jouw favoriete websites en blogs verzamelen in één aantrekkelijk en overzichtelijk design. Ook beschikt de app over een ingebouwde browser waarin je links van artikelen kunt openen. Je kunt artikelen zowel offline als online lezen, delen via verschillende social media, artikelen opslaan om later te lezen en artikelen naar andere applicaties sturen zoals je email app, Instapaper en Evernote.

5. Evernote

Niet alleen moet de tablet je direct toegang verlenen tot alle informatie die je maar wilt, ook moet het apparaat natuurlijk een aantal taken van je gaan overnemen. Evernote is een applicatie die alles voor je onthoudt, mits je er een notitie van maakt. Dat is niet het enige; de applicatie kan foto’s aan notities handen, to-do lijsten maken, synchroniseren met je computer, audiofragmenten aan notities hangen, Tweets opslaan en notities delen via verschillende social media.

6. Zinio

Een tijdschrift lezen op papier is zo verleden tijd. Met de gratis Zinio applicatie kun je abonnementen aanschaffen van tijdschriften over de hele wereld en deze lezen op je tablet. Het aanbod Nederlandse tijdschriften is nog niet erg groot maar daar zal de komende maanden verandering in komen. De magazines worden automatisch naar je tablet verzonden en zien er exact zo uit als op papier.

7. SwiftKey Tablet X

Het standaard keyboard van je Android tablet is waarschijnlijk goed genoeg, maar je krijgt meer mogelijkheden met de SwiftKey Tablet X applicatie. Zo kun je kiezen uit verschillende keyboard lay-outs (voor bijvoorbeeld werken met twee duimen), verschillende kleuren, en bevat de applicatie een functie waarmee de woorden die je wilt gaan schrijven voorspeld worden.

8. Tweetcomb

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, activiteiten en quotes van vrienden en familie is Tweetcomb de ideale applicatie. Tweetcomb is een Twitter client die geoptmaliseerd is voor Android Honeycomb tablets. Je krijgt een overzichtelijke weergave van je Twitter tijdlijn, al je mentions, direct messages, populaire hashtags, en nog veel meer.

9. Documents to go 3.0 & Google Documenten

Je kunt nu bijna alles doen op je tablet maar het bewerken van Office bestanden ontbrak nog. Met de Documents to go applicatie kun je eenvoudig Word, PDF, Excel en PowerPoint bestanden openen. Tegen een kleine betaling kun je zelf bestanden bewerken. Werk je al met Google Documenten? Dan is de Google Documenten applicatie wellicht interessanter. Ook hiermee kun je bestanden die in de Google cloud staan bewerken en delen.

10. HD Widgets

Als laatste puntje moeten we de homescreens nog even verfraaien met wat HD widgets. De slogan van de app is “Big widgets for big screens” en dat is ook exact de volledige omschrijving van de applicatie. Met HD Widgets krijg je verschillende hoge resolutie widgets met een klok en weersvoorspellingen die geoptimaliseerd zijn voor tablets.

Voor het laatste nieuws over applicaties voor iOS, Android, QNX en andere platformen kun je dit nieuwsoverzicht bekijken.

  • Delen:

Reacties

  1. Piet
    11 oktober, 2011 om 10:05

    Jammer, ik heb net Tweetcomb geprobeerd maar je kunt geen Facebook account invoeren.
    Dan toch maar bij Tweetdeck blijven.
    Het openen van een link in een twee beviel me wel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.