Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Defect display Archos 80 G9 1GHz tablet (video)

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2011, 11:35 CategorieAndroid

De Archos G9 serie tablets hebben de afgelopen weken veel aandacht getrokken door de mooie specificaties tegen een aantrekkelijke prijs. Maar, het is niet allemaal positief zoals nu blijkt uit een video van Arctablet Blog. De Archos 80 G9 tablet met de 1GHz processor zou namelijk over een defect display beschikken. Verschillende gebruikers melden ook al dat het display op bepaalde plekken een effect vertoont wat vergelijkbaar is met de ringen rondom een steen die je in het water gooit.

Het defect treedt op op verschillende plekken bij verschillende tablets en lijkt afhankelijk te zijn van de druk die door de gebruiker op het scherm wordt uitgeoefend. Zoals je in de video na de break ziet is het een probleem dat je niet zomaar kunt negeren, al werkt de tablet wel naar behoren met het defect. Het is onduidelijk of het gaat om een specifieke serie modelnummers of dat de hele Archos 80 G9 1GHz lijn getroffen is door het probleem.

Archos zelf heeft nog niet op het probleem gereageerd, maar het zou een slechte zaak zijn wanneer hier niks aan gedaan wordt. Mocht er meer duidelijk worden over dit probleem laten we het je natuurlijk weten. Heb je zelf al een Archos 80 G9? Laat onderaan dit bericht je ervaringen dan even weten.

De Archos 80 G9 komt in twee verschillende versies; met een 1GHz processor en met een 1.2GHz processor (Turbo). Bij de 1GHz variant kun je alleen kiezen uit een 8GB flash opslaggeheugen, terwijl de 1.2GHz variant je de keuze geeft uit 16GB flash geheugen en 250GB harddisk geheugen. Meer informatie, alle specificaties, en de meest recente artikelen over de Archos 80 G9 en Archos 101 G9 vind je op de productpagina’s. Op deze pagina vind je de winkels waar je de tablets momenteel kunt bestellen. • Delen:

Reacties

 1. Danny
  09 november, 2011 om 22:30

  Il heb sedert 2 dagen ook dit tablet, 1GHz – 8 Mb en werd ook reeds geconfronteerd met dit euvel. Echter heb il de indruk dat na de update v/d firmware dit fenomeen zich ni et mer voordoet. Ik ben redelijk tevreden over dit tablet en houd il rekening met de aanschafprijs dan denk il date dit een heel goede koop was.

  Il word echter wel geplaagd door een ander ongemak, zolang il de tablet in horizontale positie gebruik is er geen probleem Mar draai ik et in de verticale stand wat bij sommige applicaties automatisch gebeurt, kan ik geen gebruik maken v/h menu zodat er niets anders op zit dan de tablet te herstarten. :-(

 2. Mellow
  07 maart, 2012 om 9:58

  Hallo,

  ik heb een Archos 80G9 Turbo aangeschaft met inderdaad die displayproblemen die door drukken op de achterzijde worden veroorzaakt. Zelfs als ik de tablet gewoon vast houdt, zie ik al vervormingen in het display. Heeft iemand ervaring ermee of dit bij Archos aangekaart kan worden, of heeft dit geen zin?

  Ik heb hem overgenomen van iemand, zelf dus niet gekocht. Wel heb ik een bon voor fabrieksgarantie.

 3. archos80g9 probleemhebber
  20 september, 2012 om 17:33

  ik heb een ander probleem als ik mijn scherm aanraak word het wit en valt het weg

 4. Appie
  24 november, 2012 om 2:49

  Hallo kan iemand mij helpen ik heb een archos 80 g9 16 gb turbo mijn scherm is stuk en ik weet niet waar ik hem kan repareren of bestellen
  Ik heb geen garantie meer

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.