Dell laat Android links liggen en gaat voor Windows 8 tablets

13 oktober 2011 1 Minuut 4 Reacties
dell-inspiron-duo

Dell gaat wat tablets betreft vanaf heden voor Windows 8 en laat Android voorlopig links liggen. Dit zei CEO Michael Dell heeft tijdens Dell World 2011. Dell heeft al meerdere Android tablets op de markt gebracht, waaronder de Streak 10Pro en Streak 7. Toch ziet het bedrijf hier geen toekomst meer in, vooral door de tegenvallende groei van het Android besturingssysteem.

Windows 8 zou het bedrijf nu de beste kansen geven om te concurreren met de iPad, al geeft Dell aan dat Android altijd een mogelijkheid blijft. De hardware is voor het bedrijf ondergeschikt aan de software en met Windows 8 denkt Dell een grote slag te kunnen slaan in een markt waar nog heel veel te halen valt; de zakelijke markt. “De industrie waar we inzitten is meer dan 3 triljoen dollar groot, het gedeelte voor consumenten is 250 biljoen dollar waard,” aldus Dell. Kortom, in de zakelijke markt zit het meeste geld.

De focus van Dell ligt op het geven van een totaaloplossing aan klanten, waar het apparaat onderdeel van is maar niet het belangrijkste. Windows heeft al een heel groot draagvlak, voor bij de zakelijke gebruikers. Deze gebruikers willen niet opnieuw investeren in servers en apparatuur maar gebruik blijven maken van de bestaande infrastructuur. Windows 8 heeft hierdoor het grote voordeel.

Eerder verschenen al geruchten dat meerdere fabrikanten de overstap van Android naar windows 8 zouden willen maken door de tegenvallende verkoopresultaten, compatibiliteitsproblemen en trage acceptatie en groei.

Wanneer en met welke Windows 8 producten Dell zal komen is nog niet bekend.

Bron: Slashgear

Reacties (4)