Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste foto’s ASUS Eee Pad Transformer Prime met keyboard dock

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2011, 11:15 CategorieAndroid

Een tablet waar de verwachtingen hoor van zijn is de ASUS Eee Pad Transformer Prime, welke onlangs onthuld werd. De meeste details over de opvolger van de Transformer ontbreken nog, maar we weten al dat de tablet beschikt over een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, een keyboard dock en een 10.1 inch display. Ook zal de tablet kort na lancering een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich krijgen.

Na een teaser video en wat foto’s van veraf zijn er vandaag een aantal foto’s van een eerste hands-on ervaring uitgelekt. Bovenstaande foto en de foto hieronder tonen een zeer chique en strak vormgegeven tablet die veel wegheeft van de Zenbook series van ASUS. Wie dacht dat de huidige Transformer op een laptop leek moet nu helemaal het idee hebben dat we het niet meer over een tablet hebben. Het geborsteld aluminium design en het MacBook style keyboard doen in ieder geval aan als een premium apparaat.

Voor wat we nu kunnen zien en denken te weten beschikt de Eee Pad Transformer Prime ook weer over een grote hoeveelheid aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden, wat een van de redenen is waarom de eerste generatie zo populair is. De prijs zal waarschijnlijk niet op hetzelfde, lage, niveau liggen als dat van de huidige Transformer. ASUS heeft aangegeven de Prime voor 499 dollar in de markt te willen zetten, wat waarschijnlijk ook 499 euro betekent.

Op 9 november krijgen we meer te horen want dan wordt de Transformer Prime (TF201) officieel onthuld. Voor de feestdagen zou de tablet nog in de winkels moeten liggen.

Bron: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. Wessel
  27 oktober, 2011 om 11:23

  Het zou fijn zijn als dit stukje hardware voor de feestdagen (voordat de Sint in het land is??) beschikbaar is. Het staat zeker op mijn verlanglijstje!!

 2. Lars
  27 oktober, 2011 om 14:11

  In de teaser zag de Prime er hoogglans zwart uit?
  betekent dit dat er meerdere versies van de Prime uitkomen?

  • Martijn
   27 oktober, 2011 om 14:19

   Daar heb je helemaal gelijk in, wat het keyboard betreft dan. Het kan overigens zijn dat het nog om prototypes gaat (in de video of de foto’s) dus daar is nog niks zinnigs over te zeggen. Laten we hopen op een zilveren zwarte variant.

 3. Lars
  27 oktober, 2011 om 14:27

  Ik zou het ook mooi vinden als er een zwarte en een zilveren uitkomt. Zo kun je kiezen.

 4. Oxigel
  07 november, 2011 om 7:46

  Wat een ripoff..en dan vinden mensen het raar dat Apple al die bedrijven aanklaagt..ik vind asus best goed maar hallo! Kom met iets origineels en niet met jatwerk. In tabletvorm zijn de vormen van iPad 2 en de toetsenbord is gewoon kopie, past..het ergste vind ik nog dat ze doen alsof ze iets origineels hebben neergezet..wat een denkwerk was dit design zeg Poe Poe..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.