Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Het HP TouchPad tijdperk is nu echt voorbij

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2011, 13:50 CategorieHardware

Een aantal weken geleden kondigde HP het einde van de TouchPad tablet aan. Na een kort leven werd de TouchPad vooral door slechte verkoopcijfers aan de kant gezet. De laatste exemplaren gingen voor 99 dollar over de toonbank, wat overigens de verkopen flink deed stijgen, en HP deed nog één laatste productieronde. Maar, nu is het echt voorbij. HP heeft aangegeven dat ze officieel geen TouchPads meer heeft.

De laatste exemplaren zijn richting de Amerikaanse winkelketen Best Buy gegaan die ze nu voor 150 dollar verkoopt bij aankoop van een HP of Compaq desktop of laptop. Voor diegenen die dus nog de hoop hadden op een TouchPad wordt eBay de enige optie. Aan de andere kant zou geduld wel eens beloond kunnen worden. HP heeft namelijk aangegeven dat ze door zal gaan met het produceren van tablets, alleen webOS zal vervangen worden door Windows 8.

Het is nog altijd niet duidelijk wat er met webOS gaat gebeuren. Er gaan geruchten dat HP de ontwikkeling compleet stopzet en de webOS divisie laat doodbloeden. Aan de andere kant zouden verschillende fabrikanten interesse getoond hebben in een overname. Mocht je dus een HP TouchPad hebben is het nog even wachten of je ook in de toekomst nog software ondersteuning kunt verwachten. Er zijn overigens ook al andere mogelijkheden om je TouchPad up-to-date te houden. Verschillende software techies zijn bezig Android op de TouchPad te krijgen en daarnaast heeft webOS een sterke basis van ontwikkelaars die het platform niet zomaar links laten liggen.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.