Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoge resolutie display iPad 3 uitdaging voor fabrikanten

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2011, 18:43 CategorieApple

Het is alweer even geleden dat we geruchten over de iPad 3 te horen kregen, maar vandaag is het weer zover. Net als bij vele eerdere geruchten wordt ook de keer gesproken over een hoge resolutie display voor de volgende generatie tablets van Apple. Toch zou het nog niet helemaal zeker zijn of de iPad 3 wel voorzien wordt van een display met een hoge pixeldichtheid. Fabrikanten zouden namelijk nog niet weten of massaproductie hiervan mogelijk is.

Een anonieme bron die in contact staat met Aziatische leveranciers vertelt vandaag tegenover CNET dat Apple druk bezig is met de ontwikkeling van de iPad 3 maar dat het display nog een lastige stap is. De nieuwe iPad zal volgens de bron voorzien worden van een display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels mits de Koreaanse display fabrikanten Samsung en LG ze in grote aantallen kunnen produceren. Volgens de bron is het produceren van één hoge resolutie display geen probleem maar massaproductie is een ander verhaal. Dit is namelijk nog niet eerder door een fabrikant gedaan.

De productie van deze hoge resolutie displays zou in november van start moeten gaan, maar dit zijn puur nog plannen. De bron geeft ook aan dat Apple wellicht kiest voor een iets lagere resolutie van 1.600 bi 1.200 pixels wanneer het hogere resolutie display niet te produceren blijft. Dit lijkt mij nogal onwaarschijnlijk aangezien Apple altijd voor het beste gaat en geen genoegen neemt met minder. Wanneer de hoge resolutie niet mogelijk is zal Apple naar mijn idee eerder kiezen voor nog een jaar doorgaan met de displays uit de iPad 2.

De resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels geeft overigens nog niet dezelfde scherpte als de Retina displays in de iPhone 4. Dit display heeft een pixeldichtheid van 264 pixels per inch terwijl het Retina display beschikt over 326 pixels per inch. De huidige iPad 2 heeft een pixeldichtheid van 132 pixels per inch.

Naast geruchten over een iPad 3 gaan er ook geruchten over een kleinere en/of goedkopere iPad Mini.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.