Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP gaat door met tablets, kiest voor Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2011, 11:26 CategorieBesturingssystemen

Toen HP aankondigde de productie van webOS hardware stop te zetten gaf het bedrijf ook aan te willen stoppen met haar PC divisie. Dat webOS bij HP niet meer in producten voor zal komen is zeker maar gisteren liet HP weten terug te komen op haar beslissing op de PC tak af te stoten. Daarnaast gaf de nieuwe CEO van het bedrijf, Meg Whitman, aan dat HP absoluut ook tablets zal blijven maken maar zonder webOS.

Meg Whitman gaf aan dat de beslissing om de PC tak te behouden genomen is omdat deze tak toch goed blijkt te zijn voor klanten, partners, aandeelhouders en werknemers. Ook bevestigde Whiteman dat HP de TouchPad tablet geen nieuw leven in zal blazen, althans niet in de huidige vorm met het webOS besturingssysteem. Volgens Whitman moet HP in de tabletmarkt aanwezig zijn en zal nog een poging wagen, maar dan met Windows 8.

Wat de toekomst van webOS betreft is er nog steeds geen duidelijkheid. HP geeft al langer te kennen dat ze de webOS divisie het liefst verkoop aan een andere fabrikant. Eerder deze maand doken er geruchten op dat HP in gesprek zou zijn met onder andere Amazon en LG voor een overname. Daarnaast kan HP de ontwikkeling in eigen hand houden en licenties uitgeven aan fabrikanten die er gebruik van willen maken. Mocht een overname of licentie mislukken zou HP er ook voor kunnen kiezen om het webOS hoofdstuk gewoon af te sluiten.

Bron: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.