Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HP test Windows 8 op TouchPad tablet’

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2011, 19:45 CategorieBesturingssystemen

Nog geen twee maanden geleden besloot HP een punt te zetten achter haar TouchPad tablet met het webOS besturingssysteem. Dit kwam voor velen als een verrassing, vooral omdat dit ongeveer een maand na de lancering gebeurde. De laatste exemplaren werden door HP flink afgeprijsd naar 99 dollar en vlogen natuurlijk als warme broodjes over de toonbank. Toch worden tablets in zijn geheel niet door HP afgeschreven aangezien het bedrijf volgens recente berichten druk bezig zou zijn met het testen van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem op haar TouchPad tablet.

Fox News presentator ClayTon Morris laat op zijn blog weten dat wil HP kijken of het mogelijk is Windows 8 op haar TouchPad hardware te laten draaien. De bronnen van Morris geven aan dat het goed mogelijk is dat HP haar TouchPad apparaten nieuw leven in wil blazen met Windows 8. WebOS wordt in ieder geval door HP aan de kant gezet, al is de webOS tak binnen het bedrijf nog steeds actief. HP ziet het liefst dat webOS gelicenseerd wordt aan een andere hardware fabrikant of compleet verkocht wordt. Op het moment zouden er zelfs gesprekken gevoerd worden met onder andere HTC, LG en Amazon.

Dit is overigens niet de eerste keer dat HP in verband wordt gebracht met Windows 8 tablets. Ook zou volgens recente geruchten HP net als Dell de eerste Windows 8 tablet ergens in het derde kwartaal van 2012 uit willen brengen.

Windows 8 op een TouchPad tablet klinkt niet verkeerd, maar de reden dat velen voor de TouchPad gingen was juist webOS. De hardware werd in de eerste reviews juist afgedaan als matig. Toch zou het een begrijpelijke keuze kunnen zijn aangezien Windows een zeer grote (vooral zakelijke) markt kan gaan veroveren waar de basis in de afgelopen decennia al voor gelegd is.

Uit recentelijk onderzoek bleek ook dat 42 procent van de Amerikanen graag een Windows tablet zou willen kopen. Het is natuurlijk allemaal afwachten of het zo uitpakt, maar zou jij een TouchPad met Windows 8 software kopen?

 • Delen:

Reacties

 1. Ries
  25 oktober, 2011 om 0:37

  Win8 op mijn 2 TouchPads? Nou nee, webOS werkt prima voor mij.

 2. cestmoi
  25 oktober, 2011 om 8:21

  ik zou elke tablet kopen met een WEBOS erop!
  Echt een DOODzonde van HP dat ze WEBOS zo snel opgeven.

 3. NC
  01 november, 2011 om 22:01

  Als echte Apple fan heb ik zelfs voor een Touchpad gekozen omdat het WebOS zo prachtig is. Volledig multitasking en als de tablet genoeg snelheid heeft (ik heb een snelle) is het een prachtig vloeiend systeem. So what als er iets minder apps zijn, als de belangrijkste er maar zijn en ook onderhouden blijven. Hoeveel Apps moet je eigenlijk hebben om gelukkig te zijn?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.