Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC Flyer in de verkoop voor 76 euro

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2011, 15:40 CategorieAndroid

Het moet niet gekker worden. De HTC Flyer was vandaag voor 99,99 dollar (omgerekend 76 euro) te koop bij de Amerikaanse winkelketen Best Buy. ‘Was’ is het juiste woord want zodra dit bekend werd was het apparaat binnen enkele minuten uitverkocht. Vorige week meldden we al dat verschillende Amerikaanse retailers de Flyer hadden afgeprijsd naar 299 dollar en dat in Nederland de prijs ook hard aan het dalen was.

99,99 dollar is natuurlijk geen geld voor een tablet met de specificaties en mogelijkheden van de 7 inch Flyer tablet, zelfs al was onze review niet overwegend positief. Wat de reden achter de drastische prijsverlaging van Best Buy is en of het een eenmalige actie is, is niet bekend maar laten we hopen dat we dit binnenkort ook in Nederland gaan meemaken. Momenteel ligt de prijs van de 16GB Wifi-only variant van de Flyer in ons land op 379,00 euro.

Er gaan geruchten dat HTC door de komst van de Kindle Fire besloten heeft haar Flyer tablet flink in prijs te gaan verlagen, wat op zich wel logisch is. De Flyer biedt eigenlijk alleen de stylus input als extra feature, maar deze stylus wordt bij Best Buy los verkocht voor 39,99 dollar. Hierdoor houd je eigenlijk een verouderde versie van Android over (geen Honeycomb zoals recentere tablets) en dezelfde afmeting van 7 inch als de Kindle Fire tablet. Overigens zou HTC binnenkort wel met een Honeycomb update voor de Flyer komen.

Of zou HTC denken aan het compleet stoppen van de productie de Flyer door de minimale vraag van consumenten en moet de huidige voorraad snel verkocht worden? Iets wat weer doet denken aan de HP TouchPad.

Update 06/10 17.37: En ja hoor.. Het lijkt weer een fout van het systeem te zijn. Best Buy heeft laten weten dat er een SKU error ontstaan is en dat de tablet niet voor 99,99 dollar verkocht zal worden. Het is onduidelijk of er daadwerkelijk verkopen geregistreerd zijn voor deze prijs en of Best Buy zich dan ook aan de verkoop houdt. Maar, waarschijnlijk doen ze het niet en levert ze dit alles weer een aantal mooie links op.Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.