Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ideaal voor gaming: Een joystick geïntegreerd in je tablet (video)

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2011, 17:18 CategorieAccessoires

Gaming op tablets wordt steeds populairder en er zal al fabrikanten (zie bijvoorbeeld Sony) die het als een van de belangrijkste argumenten voor de aankoop van hun tablet gebruiken. Maar, het nadeel is dat de besturing van games moet via het touchscreen of via een externe controller of joystick gebeuren. Het toevoegen van een joystick aan een tablet is niet praktisch, zeker gezien het uiterlijk en design tegenwoordig zeer belangrijk is.

Het Amerikaanse Knowles Electronics zegt de oplossing te hebben in de vorm van de Mems Joystick. Dit hulpmiddel is maar 1.6mm dik en kan in een tablet, of elk ander apparaat, verwerkt worden zodat je zonder hulp van een externe controller of onhandige bediening van het touchscreen games kunt spelen. Daarnaast kun je de controller ook gebruiken voor reguliere handelingen binnen bijvoorbeeld documenten, applicaties en de browser.

Tijdens de CEATEC beurs toonde Knowles Electronics de eerste prototypen van haar Mems Joystick. Deze prototypen zijn speciaal voor deze demonstratie gemaakt, werken middels USB of Bluetooth, en zijn voorlopig dus nog niet te koop. De joystick wordt in onderstaande video getoond op een Samsung Galaxy Tab 10.1, een laptop en de Nintendo 3DS.

Mochten er fabrikanten zijn die deze joystick in hun producten willen implementeren zou het voor sommige functies, applicaties en games een ideale oplossing zijn. Toch zie ik het niet snel gebeuren, puur om het feit dat dit het uiterlijk van de tablet minder fraai maakt en de tablet toch die 1.6mm dikker wordt. Het voordeel van het hebben van een controller zal waarschijnlijk niet opwegen tegen deze nadelen. Wat denk jij? Vind je het een toegevoegde waarde hebben?

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.