Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 5 officieel te downloaden voor de iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2011, 19:44 CategorieApple

Na vele teasers, béta versies en lang wachten is het eindelijk zover. iOS 5, de grote update voor het besturingssysteem van Apple’s mobiele producten, is officieel te downloaden. Voor de ‘laatste’ keer mag je jouw iPad of iPhone met een kabel aan de computer hangen om de boel te updaten want daarna zal dit allemaal via je draadloze netwerk gebeuren. Naast deze feature zijn er nog groot aantal verbeteringen doorgevoerd.

Zo is er een volledig nieuw notificatiecentrum ontwikkeld voor alle belangrijke berichten en notificaties die je maar kunt ontvangen. Van apps en iMessages tot SMS berichten en emails. Net als bij onder andere Android kun je via een balk aan de bovenzijde van je scherm de notificaties te zien krijgen. Andere nieuwe features zijn iMessage, waarmee je gratis berichten kunt uitwisselen met andere iOS gebruikers, Newsstand voor het lezen van tijdschriften en volledige Twitter integratie in zowel applicaties en media als de browser.

Ook Safari is op de schop genomen met een aantal leuke toevoegingen als een betere integratie van tabbladen en het synchroniseren van je reading lijst tussen de iPad en de iPhone. Laatste interessante feature die we nu even belichten is de AirPlay Mirroring functie. Met deze functie kun je het beeld van je iPad draadloos op je TV weergeven middels de tussenkomst van een Apple TV. Ook kun je games spelen via je TV en films kijken.

Eerder hebben we al een compleet artikel geschreven met de belangrijkste verbeteringen in iOS 5. Bekijk dit artikel voor alles wat je moet weten over iOS 5.

Tegelijk met iOS 5 wordt ook iCloud gelanceerd. Eenvoudig gezegd houdt dit in dat je 5GB aan bestanden, muziek, applicaties, contacten, agendapunten, documenten, etc. kunt opslaan in de cloud van Apple. Alles wordt desgewenst automatisch gesynchroniseerd tussen al je iOS apparaten. Hieronder vind je een video waarin iCloud simpel uitgelegd wordt.

iOS 5 is nu te downloaden voor iedereen die beschikt over een iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2 of iPod Touch.

Directe links voor de iPad download (mocht je het niet via iTunes doen of kunnen):

iOS 5 iPad 2 WiFi
iOS 5 iPad 2 GSM
iOS 5 iPad 2 CDMA
iOS 5 iPad

Lees hier meer over iOS 5 of bekijk hier alle features en functies van de iPad wanneer je daar nog over twijfelde.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.