Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 5 volgende week naar de iPad

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2011, 13:26 CategorieApple

Vanaf volgende week kunnen alle iOS gebruikers, waaronder alle iPad bezitters, een update naar iOS 5 verwachten. Dit besturingssysteem kent meer dan 200 nieuwe features en is gratis voor iedereen die beschikt over een iPhone, iPod of iPad. iOS 5 biedt onder meer een volledige integratie van Twitter, het draadloos updaten van software en de nieuwe iMessage dienst voor gratis communicatie tussen iOS apparaten.

12 oktober is de dag dat iOS 5 wereldwijd uitgerold zal worden. Dit is de laatste keer dat je jouw iOS apparaat hoeft aan te sluiten op je PC en verbinding hoeft te maken met iTunes. Na de update zal dit alles via een Wifi verbinding kunnen verlopen en ook zijn updates kleiner aangezien Apple alleen aanpassingen aanbiedt en niet een geheel besturingssysteem. Een andere nieuwe feature is de notificatiebalk bovenin het scherm. Hierin verschijnen notificaties van apps, email en andere programma’s. Ook wordt het lockscreen voorzien van meerdere notificaties.

Naast iOS zal Apple ook iCloud op 12 oktober lanceren. Middels deze dienst kun je alle gegevens, bestanden, contacten, afspraken, en applicaties op je iPhone, iPad of iPod automatisch laten opslaan op de iCloud servers van Apple. Op deze manier kun je eenvoudig elk iOS apparaat synchroniseren en altijd over de meest recente en dezelfde bestanden beschikken.

Voor een compleet overzicht van de belangrijkste nieuwe features van iOS 5 kun je dit artikel lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.