iOS 5: Wat is iMessage en hoe werkt het?

16 oktober 2011 2 Minuten 36 Reacties
imessage

iOS 5 is inmiddels een paar dagen voor iedereen en de meest belangrijke functies hebben we in voorgaande artikelen reeds behandeld. Toch is er nog één zeer interessante nieuwe feature die wat aandacht verdient; iMessage. Het idee is niet helemaal nieuw aangezien we bijvoorbeeld de What's App applicatie al langere tijd kunnen downloaden, maar nu is het idee van gratis berichten sturen geïntegreerd in het besturingssysteem.

Het mooie van iMessage is dat je altijd gratis berichten (inclusief foto’s en video’s) kunt sturen naar iedere andere iPhone, iPod of iPad met iOS 5. Hiervoor heb je geen speciale of nieuwe applicatie nodig. Je gebruikt simpelweg de Berichten app die je al gebruikte voor het verzenden van SMS berichten. Om iMessage te gebruiken moet je het eerst aanzetten, al staat het standaard al aan. Ga naar de instellingen en klik op ‘berichten’. Hier vind je de optie om iMessage aan of uit te zetten. Ook vind je hier de optie om leesbewijzen te versturen wanneer iemand je een bericht stuurt en je het leest.

Lees ook: iOS 5 notificaties en berichtencentrum: Hoe werkt het? iOS 5: Nieuwe Mail functies, iCloud beheer en synchroniseren via Wifi iOS 5 Kiosk: Wat is het, hoe werkt het en hoe verberg je het?

Hoe werkt iMessage?

iMessage werkt momenteel alleen wanneer je verbonden bent met 3G of Wifi en daarom kun je de optie aanzetten om een bericht als SMS te sturen wanneer iMessage niet beschikbaar is. Dit is dan het normale SMS’en wat we voor iOS 5 kenden. De laatste optie is de ‘ontvang op’ optie. Hier kun je het adres of de adressen invoeren waarop je iMessages wilt ontvangen. Op je iPhone is je telefoonnummer het standaard adres (nummer) waarop je iMessages ontvangt. Daarnaast kun je een e-mail adres toevoegen om de iMessages ook op te ontvangen. Voor de iPod en iPad geldt dat je een geldig e-mail adres in moet voeren om iMessages op te ontvangen. Binnen de ‘ontvang op’ optie kun je ook de belherkenning veranderen. Hier selecteer je het adres of nummer wat anderen zien wanneer je een bericht stuurt via iMessage. Het is aan te raden voor al je iOS apparaten hetzelfde adres te gebruiken aangezien dan alle berichten real-time gesynchroniseerd blijven. Een gesprek begonnen op je iPhone kun je dus voortzetten op je iPad.

Reacties (36)