Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhone en iPad niet verboden in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2011, 16:31 CategorieApple

De Apple fans onder ons kunnen opgelucht ademhalen. De iPhone en iPad modellen met 3G module mogen namelijk gewoon in Nederland verkocht worden. Eind september had Samsung een kortgeding aangespannen tegen Apple om de schending van patenten met betrekking tot het gebruik van 3G. Samsung wilde een verkoopverbod op alle iPhones en iPads met 3G, maar de rechter denkt daar anders over.

Dat het verkoopverbod niet doorgaat is niet het enige verlies voor Samsung. De rechter heeft ook bepaald dat de fabrikant minder geld moet vragen voor de 3G patenten. Beide partijen zijn al een tijdje bezig met onderhandelingen over deze patenten, maar Samsung zou volgens Apple teveel geld willen vangen. De 3G patenten van Samsung worden gezien als zeer belangrijk en noodzakelijk om een 3G verbinding te maken waardoor ze onder een speciale regeling vallen, genaamd Frand.

Dit houdt in dat Samsung iedereen die het patent wil gebruiken dit tegen redelijke (in alle opzichten) voorwaarden toegang moet  toestaan. Volgens de rechter is het bedrag dat Samsung eist veel te hoog waardoor onderhandelingen tot op heden vastliepen. Beide partijen moeten nu van de rechter wederom in gesprek.

Eerder behaalde Apple wel succes bij de Nederlandse rechtbank waardoor een aantal Galaxy smartphones verboden werden. Samsung heeft inmiddels de software van de smartphones aangepast waardoor de patenten niet meer geschonden worden en de producten gewoon in de winkels liggen.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.