Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Is de Motorola Xoom de eerste Ice Cream Sandwich tablet?

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2011, 1:27 CategorieAndroid

Dat Google’s nieuwe besturingssysteem, Android Ice Cream Sandwich, op 19 oktober gepresenteerd gaat worden staat zo goed als vast maar de vraag is wie er als eerste met een tablet zal komen die ook daadwerkelijk op Ice Cream Sandwich draait. Tot op heden werd gedacht dat dit waarschijnlijk een nieuwe tablet zou zijn, zoals de ASUS Eee Pad Transformer 2, maar volgens bronnen van Fudzilla zou het de bekende Motorola Xoom wel eens kunnen zijn.

De Motorola Xoom had in de VS de primeur van Android 3.0 Honeycomb al en daarbij heeft Google Motorola Mobility, het belangrijke onderdeel van Motorola dat over tablets gaat, recentelijk overgenomen. Deze feiten, plus de uitspraken van een aantal bronnen van Fudzilla maken het ineens een stuk waarschijnlijker dat Motorola er inderdaad weer een primeur bij gaat krijgen. Toch hoeven gebruikers van een Motorola Xoom in Nederland nog geen gat in de lucht te springen aangezien de snelle updates alleen voor Amerikaanse eigenaren weggelegd zijn.

Motorola liet een tijdje terug weten dat in de VS Google erg veel invloed heeft op de software van haar apparaat en daar ook strenge eisen voor neerlegt. Hierdoor gaan de updates snel maar worden er soms features weggelaten. Gebruikers buiten de VS zijn vaak veel later aan de beurt voor een update maar Motorola kan hier wel aan werken zonder dat Google steeds over de schouder meekijkt.

Komende woensdag zal Google in Hong-Kong Ice Cream Sandwich onthullen en wellicht zien we dan ook de eerste tablets die ermee uitgerust zijn voorbij komen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.