Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Krijgt de ASUS Eee Pad Transformer als eerste Ice Cream Sandwich?

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2011, 21:35 CategorieAndroid

De strijd om wie er als eerste een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update uitrolt is losgebarsten. De grotere merken als Sony, ASUS, Motorola en Samsung hebben al aangegeven dat hun nieuwste tablets een update naar het gisteren gepresenteerde besturingssysteem van Google zullen krijgen. Maar, welke tabletbezitters zijn als eerste de gelukkigen? Gisteren werd Motorola nog op de eerste plek gezet en vandaag is het de ASUS Eee Pad Transformer.

Tegenover pocket-lint heeft ASUS vandaag laten weten dat de update er in ieder geval aankomt zodra deze door google beschikbaar gesteld wordt, wat na de lancering van de Samsung Galaxy Nexus is. ASUS wordt natuurlijk niet alleen voorzien van Android 4.0, maar de fabrikant is tot op heden wel altijd de snelste geweest met een update va het besturingssysteem. Overigens heeft ASUS ook bevestigd dat de opvolger van de ASUS Eee Pad Transformer, de Eee Pad Transformer 2, zeker over Ice Cream Sandwich zal beschikken, al is het niet duidelijk of dit bij de lancering al zo is. Het ligt er dus een beetje aan wanneer het nieuwe model gelanceerd wordt want dit zou ook zomaar eens de eerste Android 4.0 ICS tablet kunnen zijn.

Het lijkt er dus op dat de strijd tussen Motorola en ASUS gaat, maar kijkend naar Europa is de kans vele malen groter dat ASUS als eerste met de update komt. Een update voor de Xoom wordt in Europa namelijk veel later gelanceerd dan in de VS.

Benieuwd naar de ASUS Eee Pad Transformer 2? Eerder vandaag toonde ASUS de eerste beelden van de Tegra 3 quad-core tablet in een teaser video.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.