Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marktaandeel iPad zakt, Android boekt winst

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2011, 17:06 CategorieAndroid

Android is bezig met een inhaalslag op Apple’s iPad. Was het marktaandeel van de iPad in het derde kwartaal van 2010 nog 95,5 procent, afgelopen kwartaal was 66,6 procent van de verkochte tablets een iPad. Android tablets zijn pas dit jaar in grote aantallen gelanceerd en waren afgelopen kwartaal goed voor 26,9 procent. Overduidelijk is dat Android en iOS de enige besturingssystemen van belang zijn met in totaal 93,4 procent marktaandeel.

Uit dit onderzoek van Strategy Analytics naar verscheepte tablets blijkt overigens dat Apple wel een flinke stijging in het aantal verkopen kent. Vorig jaar werden er in het derde kwartaal 4,2 miljoen tablets verscheept tegenover 11,1 miljoen dit jaar. Android steeg van 100.000 stuks naar 3,5 miljoen stuks. Microsoft’s Windows 7 moet het doen met een schamele 2,4 procent van de verkochte tablets terwijl BlackBerry’s QNX momenteel op 1,2 procent staat. De totale tabletmarkt is ook flink gegroeid. Zo werden er in Q3 van 2010 4,4 miljoen tablets verkocht tegenover 16,7 miljoen in Q3 van dit jaar.

Het komende kwartaal zal de verdeling weer flink veranderen aangezien Amazon in de VS met haar Kindle Fire tablet komt en meerdere fabrikanten met nieuwe Android tablets komen. Ook volgend jaar wordt interessant met de lancering van Windows 8, waar de verwachtingen hoog van zijn.

Update: Belangrijk is om mee te nemen dat Apple altijd cijfers van verkochte tablets rapporteert terwijl Android fabrikanten (de meesten) verscheepte tablets rapporteren. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de resultaten in twijfel getrokken kunnen worden. Het kan dus zijn dat een groot aantal van de verscheepte Android tablets nog in de winkels of andere verkoopkanalen ligt. Meer informatie over het gebruik van cijfers en onderzoeken kun je teruglezen in een interessant artikel van projectcafe.co

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.