Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft geeft uitleg over portrait modus Windows 8 (video)

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2011, 15:25 CategorieBesturingssystemen

Eerder deze week plaatsen we een artikel over het feit dat Windows 8 en tablets nog niet optimaal op elkaar afgesteld zijn. In een video werd getoond dat vooral de portrait modus problemen gaf bij veel applicaties en toepassingen. Wellicht heeft Microsoft dit ook gezien want vandaag heeft de softwaregigant een uitgebreide uitleg over de compatibiliteit van Windows 8 met de portrait modus van tablets gepubliceerd, inclusief video.

Natuurlijk weten we dat Windows 8 zich nog in een vroeg stadium bevindt, maar toch is het interessant om nu al naar de verschillende voor- en nadelen te kijken. Op het Windows 8 blog onthult Microsoft hoe haar nieuwe besturingssysteem optimaal om kan gaan met de landscape (horizontaal) en portrait (verticaal) modus.

Volgens Microsoft is er geen specifieke positie, grip of oriëntatie waarin tablets het meest gebruikt worden. Mensen zouden de meest comfortabele positie zoeken dat op dat moment goed voelt en samenhangt met datgene dat ze aan het doen zijn. Om deze reden wordt Windows 8 ontwikkelt om optimaal te presteren in elke positie en oriëntatie. Het grote voordeel is volgens Microsoft dat je voor de portrait modus geen nieuwe layout te zien krijgt en dus niet opnieuw hoeft te zoeken waar alles zich bevindt.

Video: Windows 8 en schermrotatie

In onderstaande video legt Microsoft uit wat de doelstellingen zijn en hoe ze deze gaat bereiken.

Er wordt nog hard gewerkt om de oriëntatie van het scherm stabiel te krijgen zodat je niet bij een kleine beweging het scherm van verticale in horizontale modus brengt wanneer dit niet de bedoeling is. Om dit nog verder tegen te gaan wordt Windows 8 voorzien van een hardware lock waarmee de oriëntatie vastgezet kan worden. Ook moet de snelheid van de rotatie van het display, wanneer dit wel de bedoeling is, in Windows 8 sneller gaan dan we tot op heden gewend zijn.

Het probleem van de minimale resolutie van 1.024 bij 768 pixels, wat we ook in het eerdere artikel omschreven, blijft wel bestaan. Microsoft heeft aangegeven dat applicaties zich moeiteloos kunnen aanpassen aan verschillende beeldverhoudingen maar dat een apparaat altijd voorzien moet zijn van een resolutie van 1.024 bij 768 of hoger om de apps weer te geven. De reden hiervoor is dat Microsoft fragmentatie onder apparaten en opgebroken layouts door kleinere displays tegen wil gaan.

Bekijk de Windows 8 overzichtspagina voor meer informatie over het besturingssysteem.

Bron: Winrumors

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.