Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Preview & unboxing Sony Tablet S

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2011, 19:02 CategorieAndroid

Na een zeer positieve review van de Acer Iconia Tab A100 is het nu tijd voor een wat grotere tablet met een apart design; de Sony Tablet S. Het aparte design vertoont gelijkenissen met een opgevouwen magazine en moet er volgens Sony voor zorgen dat de tablet net zo comfortabel in de hand te houden is. De achterzijde is dikker dan de voorzijde wat ook typen, wanneer vlak gelegd op een tafel, een comfortabelere ervaring moet geven.

De Tablet S is de eerste tablet van Sony en beschikt over een 9.4 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Ook beschikt het display over Sony’s TruBlack techniek die ervoor moet zorgen dat zwart dieper dan zwart is en het contrast verhoogd wordt. Enkele interessante features waar we in de review naar gaan kijken zijn; de vorm van de tablet bij verschillende gebruiksmomenten, de Playstation certificering voor het spelen van PlayStation games en de infrarood zender voor het bedienen van home cinema apparatuur. Na de break vind je de preview & unboxing video.

Qua uiterlijk van de software heeft Sony wat kleine aanpassingen verricht. Zo is het homescreen voorzien van een aantal snelkoppelingen naar interessante of belangrijke applicaties en het is applicatiescherm voorzien van wat effecten en een andere achtergrond. Verder heeft Sony een aantal applicaties vooraf geïnstalleerd zoals Crash Bandicoot, Evernote en een Social Feed reader.

Preview & unboxing video Sony Tablet S

Zoals je wellicht opgemerkt hebt wijs ik geen speaker aan op het moment dat ik het over de speaker heb. De speakers bevinden zich aan de linker en rechter onderzijde (achterzijde) van de tablet. Wat ik aanwijs is de gleuf om de strap te verbinden.

Mocht je vragen hebben over features en functies kun je onderaan dit bericht kwijt. Deze nemen we mee in de review. Meer informatie, alle specificaties en alle prijzen vind je op de productpagina van de Sony Tablet S.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  11 oktober, 2011 om 21:47

  Hallo tablets magazine,

  Er zijn wat foutjes, naast de speakers. De camera aan de voorkant is niet 2mpx maar 0.3 (vga).
  Ook de resolutie is niet 1280×768 maar 1280×800.

  De launcher is ook niet echt standaard, in de custom modus kan je zelf applicaties groepen opslitsen.

  • Martijn
   11 oktober, 2011 om 22:27

   Resolutie is inderdaad correct, hebben we op de productpagina en in het artikel aangepast (kwam toch uit persbericht Sony..). De 0.3 megapixel camera is helaas een verspreking van me geweest. Dank voor je input!
   Er zijn verder inderdaad meer elementen die niet standaard zijn, zoals ook de vormgeving van app icons en toevoegingen binnen standaard apps. Daar komen we in de volledige review op terug. We hebben in deze video een paar voorbeelden genoemd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.