Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijsdaling ASUS Eee Pad Transformer en Acer Iconia Tab A500

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2011, 1:10 CategorieAndroid

Nu de eerste generatie tablets (voor de meeste fabrikanten) langzaam aan vervangen gaat worden voor nieuwe tablets en de concurrentie op de tabletmarkt alsmaar groter wordt beginnen de prijzen steeds verder te zakken. Eerder berichten we al over prijsverlagingen van de HTC Flyer en BlackBerry PlayBook en vandaag is het de beurt aan de zeer populaire ASUS Eee Pad Transformer en de Acer Iconia Tab A500. Vooral de 32GB versies zijn nu zeer aantrekkelijk geprijsd.

ASUS Eee Pad Transformer

Vooral de ASUS Eee Pad Transformer 32GB is de laatste tijd aardig wat in prijs gezakt. Zo betaalde je enkele weken geleden nog 499,00 euro voor een 32GB versie en nu kun je de tablet vanaf 426,00 euro aanschaffen. De 16GB versie is wat minder hard gezakt van 399,00 euro gezakt naar 369,00 euro bij Paradigit. Voor de Transformer inclusief toetsenbord kun je voor 499,00 euro ook bij Paradigit terecht. Mocht de nieuwe ASUS Eee Pad Transformer Prime niets extra’s voor je bieden dan heb je met het huidige model een zeer complete tablet te pakken.

De Transformer beschikt onder meer over een 10.1 inch IPS display, Android 3.2 Honeycomb, een optioneel keyboard dock (met extra USB aansluitingen), twee camera’s, een microSD card reader, een HDMI uitgang, Wifi en Bluetooth.

Acer Iconia Tab A500/A501

De prijzen van  de Acer Iconia Tab A500 en A501 dalen wat harder. Zo is de prijs van de 32GB versie nu nagenoeg gelijk aan die van de 16GB versie. Wie slim is gaat dan natuurlijk altijd voor de 32GB variant. Deze is momenteel te kopp voor 379,00 euro bij Pixmania, wat zelfs goedkoper is dan de 16GB versie. Mocht 3G hoog op je verlanglijstje staan dan kun je voor 489,00 euro de Iconia Tab A501 met 16GB geheugen aanschaffen.

De Iconia Tab A500 en A501 beschikken beide over een 10.1 inch display, Android 3.2 Honeycomb, USB, HDMI, een microSD card reader, Wifi en Bluetooth. Het enige verschil tussen beide modellen is de 3G module.

Apple iPad 2

Zelfs de iPad 2 wordt hier en daar voor iets minder aangeboden. Zo kun je bij Paradigit de iPad 2 inmiddels voor 455,00 euro aanschaffen.

De verwachting is dat deze tablets de komende weken nog verder in prijs zullen zakken, zeker gezien de opvolgers voor sommige merken al aangekondigd zijn. Voor de feestdagen willen alle fabrikanten hun tablet natuurlijk optimaal geprijsd hebben om zoveel mogelijk verkopen te genereren. Het kan dus interessant zijn om nog even te wachten.

Prijzen

Hieronder vind je de prijsvergelijkingen van de hierboven genoemde Acer en ASUS talets. Klik op ‘alle prijzen’ voor een compleet overzicht. Mocht je meer willen weten over elk model en gebruikerservaringen willen lezen kun je terecht in de tablet productgids.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.