Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Promotievideo NVIDIA’s Tegra 3 quad-core processor

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2011, 22:48 CategorieAndroid

Het was al voor 99 procent zeker, maar door een uitgelekte promotievideo van NVIDIA kunnen we nu met 100 procent zekerheid zeggen dat de nieuwe quad-core processor onder de naam Tegra 3 zal verschijnen. We hebben al een aantal interessante demonstraties van de krachtige processor voorbij zien komen en deze promotievideo benadrukt nogmaals hoeveel makkelijker het leven wel niet wordt met de Tegra 3 processor.

De eerste tablet met de processor is al gesignaleerd in de vorm van de chinese ZTE T98 tablet, maar wat de eerste tablet wordt die daadwerkelijk te koop gaat zijn is nog onduidelijk. De ASUS Eee Pad Transformer 2 maakt een goede kans aangezien ASUS vandaag middels een teaser video de bevestiging heeft gegeven dat de opvolger van de populaire Eee Pad Transformer in ieder geval over een quad-core processor zal beschikken. Volgens de meest recente berichten moet de Transformer 2 ergens in november verschijnen.

Onderstaande promotievideo laat een aantal belangrijke punten zien waar de NVIDIA Tegra 3 processor op moet uitblinken. Het doorzichtige frame is iets waar je maar geen aandacht aan moet schenken. Overigens is de originele video offline gehaald door NVIDIA en is dit een kopie, vandaar de wat misleidende titel.

NVIDIA’s Tegra 2 processor is momenteel de meestgebruikte processor voor Android tablets, maar voor de tweede generatie tablets krijgt NVIDIA concurrentie van vooral Texas Instruments. Google zou tablets met een Texas Instruments processor zelfs voorkeur gaan geven wanneer het op de Android software aankomt.

Kortom, er staan weer wat interessante hardware en software verbeteringen voor de deur wat natuurlijk alleen maar goed is voor de markt. Wellicht dat we ook bij de nieuwe generatie tablets een grotere concurrentiestrijd zien plaatsvinden op het gebied van de prijs.

Bron: Androidandme

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  19 oktober, 2011 om 23:39

  De video is prive :(

  • Martijn
   19 oktober, 2011 om 23:49

   Thanks! NVIDIA was blijkbaar niet blij met het lek :) Nieuwe video gevonden en geplaatst.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.