Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet zeer populair bij ondernemers

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2011, 19:14 CategorieOnderzoek

Tablets zijn niet alleen speeltjes voor consumenten. Ook ondernemers gaan volop voor de mobiele ervaring op een groter scherm. Dit blijkt uit een onderzoek van BusinessCompleet onder 910 ondernemers. Bijna 22 procent van de Nederlandse ondernemers beschikt momenteel over een tablet terwijl het gemiddelde over de totale bevolking op zo’n 8 procent ligt. Daarbij geeft 70 procent aan graag een tablet te willen aanschaffen.

Ondernemers gebruiken de tablet vooral voor zakelijke doeleinden. Zo staan e-mailen, surfen op het internet op nummer één en twee en het gebruik van Office applicaties op nummer vijf in de top vijf van belangrijkste functies. Op plek drie staat het downloaden van (zakelijke) apps en op nummer vijf staat het gebruik van streaming media.

Opvallend is dat het gebruik van de tablet doelmatiger lijkt te worden. Een derde van de ondernemers zegt de tablet nu 6 tot 10 uur per weer te gebruiken maar zegt ook dat dit de komende jaren minder zal worden. Je zou kunnen zeggen dat de tablet maar een paar belangrijke taken zal overnemen en puur onderweg gebruikt gaan worden. Wel blijft de tablet volgens 58 procent in de toekomst van belang voor het bedrijf.

Het gebruik van de laptop zal volgens het onderzoek de komende jaren daarnaast flink afnemen. De taken die op de laptop uitgevoerd worden zullen verspreid worden over meerdere apparaten waaronder smartphones en tablets. Aan de andere kant blijft de desktop voor 69,1 procent van de ondernemers zeer belangrijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.